LePlan-Vermeersch RS Rosé 2019; breed inzetbaar

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2019 is een breed inzetbare roséwijn en dat is altijd mooi meegenomen!

Met breed inzetbaar bedoel ik dat je het lekker zo als aperitief kan drinken op een terrasje, maar ook prima gaat bij het diner. 

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2019 heeft een bronzen medaille gewonnen in London bij de Decanter World Wine Awards en heeft 2 sterren in de toonaangevende Guide Hachette: 2019.

Maar 50hl wijn wordt er per hectare gemaakt en dat is laag. Dit betekent dus selectie. 13% aan alcohol en deze rosé is een blend van de druivenrassen Grenache en Cinsault. LePlan-Vermeersch adviseert u deze wijn zeer koel (5 graden Celsius) te serveren. Zelf vind ik dat te koel, maar als je lekker koel begint, dan kan je spelen met de temperatuur. Deze loopt namelijk normaal gesproken op en zo kan je zelf bepalen welke temperatuur u het beste vindt. Andersom is vrijwel uitgesloten (van warm naar koel).

Normaal kan u deze wijn kopen bij LePlan-Vermeersch, maar helaas…. men is u voor! De wijn is al uitverkocht, maar kijk gewoon even op de site van Ann en Dirk en zoek gewoon een verkooppunt. Waarschijnlijk is daar de wijn nog wel te koop voor de prijs van rond de € 8. 

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2019

De kleur van deze LePlan-Vermeersch RS Rosé 2019 is gezellig zalmroze over de gehele tong met een frivole zacht zalmroze fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Gezellig. (2,8)
De neus laat wat frambozenfruit los, maar door de koelte (5 graden) blijft de neus wat achter. We laten de wijn even wat meer op temperatuur komen… Fijn en licht rode besjes. (3,4)
Op de tong is de eerste aanzet heerlijk fruit van frambozen, maar wel aan de zoete kant. Filmend, zacht, best wel krachtig fruit en intens. Zachte rode besjes en wat kruisbes. 
Redelijk goed op de mid-palate en in breedte en diepte is het voldoende. Ook wat specerijen en lichte kruidigheid. Ik kan niet precies duiden welke kruiden. Een goede tot brede best intense fruitige afdronk. (6,2)

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2019 is een heerlijke fris fruitige, doch wel wat aan de zoete kant roséwijn. Een wijn met smaak; geen niemandalletje. Een roséwijn als deze kan je breed inzetten, want het heeft voldoende smaakfacetten waar je vrolijk van wordt.
Helaas voor u is de wijn al uitverkocht bij LePlan-Vermeersch zelf (te begrijpen…), maar wellicht kan u deze wijn nog kopen bij één van de verkooppunten van LePlan-Vermeersch. Even googlen en ik heb deze wijn ook voor een leuke prijs gezien(!). Succes! (2,3)

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2019 verdient van mijn een totaal van 14,7 punten

Drinken kan u het nu en zeker wel een jaartje houdbaar!

Een slimme keuze!

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *