LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018; breed inzetbare Rhone-rosé.

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018; breed inzetbare Rhone-rosé.Wederom een telg uit de Vermeerschfamilie op de proeftafel : LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018.

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018 is een blend van de rode wijnduiven Grenache (80%) en de Cinsault (20%) en deze druifjes hebben gezamenlijk 13,5% aan alcohol gegenereerd.

Nu staat LePlan-Vermeersch niet bekend om hun lichtvoetige wijnen, niemendalletjes die lekker achteloos weggedronken worden op een terrasje. Nee, Dirk en Ann Vermeersch (vader en dochter) gaan voor het ECHTE spul! Intensiteit, breedte en diepte zitten in al hun wijnen.

Ook deze LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018 zou in die categorie moeten vallen, maar in dit geval hebben ze zich ingehouden. Resultaat is een rosé wijn die breed inzetbaar is: zowel op het terras heerlijk van te genieten, maar kan ook zeker bij het diner genuttigd worden.

Gewoon te koop bij LePlan-Vermeersch of bij een van hun Verkooppunten. De prijs is € 7,95.

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018 is helder en zuiver. Licht zalmroze over de tong en een mooie fonkeling in de rand. Leuke kleur. (2,7)
in de neus zwoel en superrond frambozenfruit met wat spicy specerijen en een licht touch van kruiden. De neus komt redelijk los. (3,7)
Op de tong laat LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018 een bepaalde glycerine zien die de wijn kogelrond maakt. Superrijp frambozenfruit met een lichte bite van zwarte peper. Ook wat kruidig en best intens en rijp.
Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is smakelijk, sappig en breed genoeg. (6,0)

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018 is gewoon een hele smakelijke superronde (smoothy) roséwijn, die niet alleen fruit laat zien, maar ook wat kruiden in zich heeft en spicy (zwarte peper) is. Genoeg body om ook als eetwijn te fungeren. LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018 is dus breed inzetbaar en zal u niet teleurstellen. (2,2)

LePlan-Vermeersch RS Rosé 2018 verdient van mij een mooi aantal punten van 14,6 punten.

Drinken moet u het gewoon nu en houdbaar tot en met volgend jaar.

#wijn #lePlan #Vermeersch #rosé #proefrecensie #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!