LePlan-Vermeersch RS Rhone Blanc 2020; heerlijke terraswijn

Uit de serie RS wijnen van LePlan-Vermeersch proef ik deze keer de LePlan-Vermeersch RS Rhone Blanc 2020.

Decanter heeft tijdens hun jaarlijkse proeverij 88 van de 100 punten over voor deze wijn en gaven het een bronzen medaille!

Ann en Dirk (dochter en vader) grossieren in medailles! Volgens mij hebben ze een aparte kamer op het domein met alleen maar oorkondes en medaillecertificaten. Ook van wijngekken.nl hebben ze al vele medailles mogen ontvangen. Hoge kwaliteitswijnen.


Lees verder na de advertentie exaro

De basis van deze witte Rhonewijn (AOP Cotes du Rhone) zijn twee druivenrassen: de Grenache en de Marsanne. Samen hebben ze 13,5% aan alcohol weten te produceren. Niet alle suikers zijn gebruikt, want er zit nog een heel klein pietsje restsuikers in de wijn 1,0 g/l. Een droge wijn dus.

Natuurlijk verkrijgbaar bij LePlan-Vermeersch (€ 8,44) of bij hun verkooppunten in heel Europa. 

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch RS Rhone Blanc 2020

De kleur van deze LePlan-Vermeersch RS Rhone Blanc 2020 is kraakhelder en loepzuiver. Licht geel goud over de tong met een mooie licht geel gouden fonkeling in de rand. Clean. (2,8)
In de neus laat deze witte Rhonewijn duidelijk zijn roots zien. Rijp fruit. Zelfs tegen het zoete aan terwijl het restsuiker niet eens zo hoog ligt (1,0 gram per liter). Licht alcoholisch. Perzik en mango fruit voeren de boventoon. Ook wat krachtig. De neus komt redelijk los. (3,2) Op de tong is LePlan-Vermeersch RS Rhone Blanc 2020 net zo rijp als in de neus. Goed vol vers rijp fruit van perzik en mango. Sappig en krachtig. Rond. Licht alcoholisch. Redelijk op de mid-palate en in de breedte en diepte is het voldoende. Wat vlakke zuren. In de goede afdronk een neiging naar een licht mango-bittertje. (5,8)

LePlan-Vermeersch RS Rhone Blanc 2020 is een witte wijn van rijp en vers fruit dat op de Vermeersch manier is gemaakt en dit betekent dat zij tot de laatste druif de levenskracht er uit hebben geperst. Een krachtige wijn met perzik- en mango fruit dat eindigt met een licht bittertje. Wat lichtjes aan de zoetige kant en had wat meer zuren kunnen hebben, maar dat is persoonlijk. Voor een wijn waar je lekker mee op een terrasje kan zitten met het zonnetje op je bolletje… Zie je het voor je…? (2,0)

LePlan-Vermeersch RS Rhone Blanc 2020 verdient van mij 13,8 punten.

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *