LePlan-Vermeersch RS-Dieu 2020, rijp fruit en de hand van de meester(es)


LePlan-Vermeersch RS-Dieu 2020

LePlan-Vermeersch RS-Dieu 2020 is één van de wijnen uit de Vermeersch-reeks.

Dirk Vermeersch is een Belgische oud autocoureur en was autodealer in België. Deze zaak heeft hij jaren geleden verkocht en Dirk is toen vertrokken naar Frankrijk. Bijkomstig voordeel voor de Belgen is dat zij vloeiend Frans spreken en dus is Frankrijk een vrij voor de hand liggende keuze.

Maar wat te doen daar in Frankrijk? Zijn gezin streek neer in Suze la Rousse in het Rhonegebied en wat doen ze daar in de Rhone….? Juist, wijn maken!

Ach, dacht Dirk…waarom word ik niet gewoon wijnboer!? Altijd leuk en ik heb wat te doen!

Zo ontstond LePlan-Vermeersch… (in een notendop).

Dirk leerde en leerde en werd wijnboer met een eigen mening en ideeën. Zijn dochter Ann en schoonzoon Seb stapten ook in het vak nadat ook zij heel veel geleerd hebben over het wijn maken. 


Lees verder na de advertentie exaro

Wijnen werden gemaakt, medailles werden gewonnen… Vele medailles, ook van ons!

Deze LePlan-Vermeersch RS-Dieu 2020 was The best Rhone in show tijdens de Decanterproeverij en behaalde maar liefst 97/100 punten!

Zo ook deze LePlan-Vermeersch RS-Dieu 2020. Een AOP Cotes du Rhone Village Plan-de-Dieu; gemaakt van Grenache, Syrah en Mourvedre druiven. 14,5% aan alcohol en ook nog wat restsuikers (1,9g/l).

Wijnen van Vermeersch zijn geliefd en helaas is deze wijn niet meer te koop bij Vermeersch zelf. Wellicht kan u deze wijn nog ergens bij de vele verkooppunten kopen. 

Prijs? € 10,99 bij Vermeersch.

We gaan proeven….Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch RS-Dieu 2020

De kleur van deze Rhonewijn is, zoals we gewend zijn van de Vermeerschwijnen, diep donker paars/rood over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is zeer diep donker. Topkleur. (3,0)

In de neus komt LePlan-Vermeersch RS-Dieu 2020 vrij sterk over. Een confiture van framboos en bramenfruit. Licht alcohol. Neus blijft licht achter. (3,4)
Op de tong is LePlan-Vermeersch RS-Dieu 2020 een krachtige wijn, zoals we ook gewend zijn van de familie Vermeersch. Ook hier een mooie melange van framboosfruit en bramenfruit. Mooi rond en fluwelig. Licht droogjes van de tannine. Rijp en intens. Rozijnen. Iets heet van de alcohol. Breed in de aanzet en op de mid-palate. In de diepte is het prima gesteld en ook in de breedte is het voldoende. In de lange afdronk zit, naast het donkere fruit, ook een licht bittertje van de tannine. (6,6)

LePlan-Vermeersch RS-Dieu 2020 is echt een Rhonewijn in de stijl van Vermeersch: geconcentreerd fruit, hoog in alcohol (matig merkbaar), krachtig en intens, maar ook weer zeer rond en toch nu al te drinken. De neus blijft licht achter en op de tong is het gewoon een prima Rhonewijn. Je ziet echter wel de problemen ontstaan van rijpe druiven met hoog suikergehalte en de fermentatie. Hoog in alcohol en zelfs restsuikers. Ben benieuwd waar dit tot leidt… Het is geen GT wijn en dat is merkbaar, maar wel degelijk is de hand van de meester (of moet ik zeggen: de meesteres?) hierin waar te nemen. Prima wijn! (2,3)

LePlan-Vermeersch RS-Dieu 2020 verdient van mij 15,3 punten en dat is een prima score!

Drinken kan u het nu maar dan moet u wel de wijn karafferen en licht gekoeld serveren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *