LePlan-Vermeersch RS Blanc 2018, rond en vol met veel zoet fruit

LePlan-Vermeersch RS Blanc
De wijnen van LePlan-Vermeersch staan garant voor volheid en concentratie. Deze LePlan-Vermeersch RS Blanc maakt dat beeld ook helemaal waar.

De GT-wijnen, het topsegment van LePlan-Vermeersch, hebben een grote reputatie. Deze wijnen hebben al aardig wat internationale prijzen weten binnen te halen. Maar ook de wijnen uit het “lagere” segment mogen er wezen. Ze verloochenen hun afkomst zeker niet. Ik proef een witte wijn uit de RS-serie.

De RS Blanc is een blend van 80 procent Grenache Blanc en de rest wordt opgevuld met de Marsanne druif. RS staat voor Récolte Sélectionnée.
De gisting heeft plaatsgevonden in inox kuipen. Het alcoholpercentage is 13 procent. De fles wordt afgesloten door middel van een schroefdop.

U kunt deze wijn bestellen in de webshop van LePlan-Vermeersch. De prijs voor een fles is € 7,95 en dat is deze witte Rhône wijn zeker waard!

LePlan-Vermeersch RS

LePlan-Vermeersch RS Blanc 2018

Een heldere en strogele kleur. De intensiteit van de kleur is te waarderen op 2 uit 5 voor witte wijn.
Zeer aantrekkelijke neus die na enig walsen goed loskomt. Fruit van perzik, mandarijnen en nectarines. Ook wat snoepjes- en zuurstokachtig. Lentebloesem. Geurig en prettig.
In de eerste aanzet best vol met een iets plakkerig/stroperig mondgevoel. Zoet rijp fruit met ook wat tropische soorten zoals meloen en banaan. Fraaie bitters, amandelen en hazelnoten. Een snufje witte peper en wat honing maakt het nog interessanter. Kruidig en iets zuivel. Het fruit is zo rijp dat het smaakpalet neigt naar halfzoet.

Deze RS Blanc is een ronde, volle en geconcentreerde wijn met veel zoet fruit. Je zou het een wit fruitbommetje kunnen noemen. Tikje zwoel ook. Het handelsmerk van de wijnen van LePlan-Vermeersch (concentratie) komt hier weer uitstekend tot zijn recht.

Score: 14,4 punten.

De wijn is nu prima op dronk en zeker een jaartje of 3 houdbaar.
LePlan-Vermeersch RS
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #leplanvermeersch #cotesdurhone #grenacheblanc #marsanne