LePlan-Vermeersch RS Blanc 2018; gewoon goed

LePlan-Vermeersch RS Blanc 2018 is ook één van de wijnen die opgevoed is door de familie Vermeersch.

Ann, Seb en Dirk doen hun uiterste best om goede wijnen te maken voor zoveel mogelijk wijnliefhebbers. 

Dirk is als oud autocoureur altijd tot het uiterste gegaan en dat doet hij ook als hij zijn wijnen maakt. Goed is niet goed genoeg en zijn dochter, Ann Vermeersch, is een aardje naar haar vaartje… Ook zij gaat tot het uiterste!

Het wijnbedrijf LePlan-Vermeersch maakt kortgezegd een drietal soorten wijnen: De GP-wijnen; de RS-wijnen en de GT-wijnen. In volgorde van kwaliteit/prijs. 

Deze LePlan-Vermeersch RS Blanc 2018 is een blend van een tweetal druivenrassen: de Grenache en de Marsanne; heeft een prijs van € 8 en heeft 13% aan alcohol en….is HIER VERKRIJGBAAR (of HIER voor andere locaties).

Decanter heeft deze wijn een ZILVEREN medaille gegeven.

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch RS Blanc 2018

De kleur is lichtgeel/wit goud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Leuke jonge kleur. (2,7)
In de neus wat wit fruit (kruisbes en wat rode appel). Droog en de neus komt matig tot redelijk los. (3,2)
Op de tong wat filmend, vettig (glycerine) en best intens fruitig. Fruit (wit fruit; kruisbes) met wat kruiden en wat specerijen (witte peper). Sappig. Zachte doch wel aanwezige zuren. Redelijk op de mid-palate, breedte en diepte zijn matig tot redelijk. De afdronk is goed en heeft een licht muskaatbittertje. (5,2)

LePlan-Vermeersch RS Blanc 2018 is een leuke droge wijn, maar niet bijzonder. Voldoet aan de verwachtingen en kan zowel als aperitief of als eetwijn geserveerd worden. (1,9)

LePlan-Vermeersch RS Blanc 2018 krijgt van mij een totaal van 13,0 punten

Drinken kan u het nu.

#wijn #LePlan #Vermeersch #CotesduRhone #Rhone #Grenache #Marsanne

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *