LePlan-Vermeersch Rhône Classic Blanc 2016, AOP Côtes du Rhône, Frankrijk

LePlan-Vermeersch Rhône Classic
Een AOP-wijn uit de Classic serie van de alom gewaardeerde wijnproducent LePlan-Vermeersch.

Deze witte wijn uit de Classic serie van LePlan-Vermeersch is voor 100 procent gemaakt uit de Grenache Blanc. Het rendement ligt op 40 hl/ha. De wijn heeft een restsuikergehalte van 0,32 gr/l en een alcoholpercentage van 13 procent.

Nog even over de Grenache Blanc. Deze mediterrane druif is vooral aangeplant in het Spaanse Catalunya, maar ook in verschillende gebieden in Frankrijk, zoals de Languedoc, Roussillon en de zuidelijke Rhône-vallei. De druif wordt vaak vermengd met andere rassen, maar ook als cépage-wijn gebruikt, zoals in dit geval.

Deze wijn is uiteraard verkrijgbaar in de webshop van LePlan-Vermeersch, voor de prijs van € 7,95. Een bekend verkooppunt in Nederland voor de wijnen van LePlan-Vermeersch is Wijnkoperij Hans Moolenaar in Bloemendaal.

LePlan-Vermeersch Rhône Classic Blanc 2016

Een heldere en licht bleekgele kleur.
De neus komt licht zoet en wat zwoel over. Ik ruik honing, tropisch fruit (meloen en mango) en wat florale tonen. Ook de geur van natte steen, wat voor frisheid in de neus zorgt.
In de mond iets filmend, vol en rond met milde zuren. Mooi rijp zoet geel fruit, hierin proef je ook wat banaan en peer. Een geraffineerd “walnoot” bittertje, witte peper en iets kaneel. Een warme, lange afdronk maakt het af.

LePlan-Vermeersch Rhône Classic Blanc 2016 is een zeer fijne, zuivere en verleidelijke wijn met veel rijp fruit. Een aanrader!

Score: 14,4 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.