LePlan-Vermeersch GT-V 2022; een rijke wijn.

LePlan-Vermeersch GT-V 2022 is een cépagewijn, gemaakt van de Viognierdruif.

Viognier is een een mooie, maar ook speciale druif. Martin heeft er een mooi artikel overgeschreven.

Wist u eigenlijk dat de familie Vermeersch Belgisch van oorsprong is. En zeg je België, dan zeg je niet direct : wijn! Nee, BIER! Die Belgen kunnen de mooiste bieren brouwen! Dit is een algemeen feit. Het is dus niet zo vreemd dat de familie Vermeersch ook in de bieren is gestapt en niet onverdienstelijk, want ze hebben al meerdere prijzen met hun bieren gewonnen.

Nu zal ik deze bieren niet gaan recenseren, want daar weet ik gewoon te weinig van. Ik ben echter  ook een liefhebber van bier en zo op z’n tijd een mooie bier drinken, daar word ik gelukkig van! Kijk maar eens op hun website naar hun assortiment bieren.


Lees verder na de advertentie exaro

Terug naar de wijn, want daar ligt mijn specialisme.

LePlan-Vermeersch GT-V 2022 heeft AOP Cotes du Rhone Village, heeft een alcoholpercentage van 14% en de verkoopprijs ligt op € 15 per fles. Bestellen kan u het bij LePlan Vermeersch of bij de vele verkooppunten in Nederland en België. 

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GT-V 2022

LePlan-Vermeersch GT-V 2022 heeft een mooie volle geelgouden kleur over de tong met een zeer mooie geelgouden fonkeling in de rand. Mooi zuiver en kraakhelder. Mooie volle kleur. (2,9).
In de neus laat LePlan-Vermeersch GT-V 2022 een typische Viognierneus zien. Mooi abrikoos. Vol en rijk met een tikje eikenhouten omlijsting. Erg smakelijk. Intens. Neus komt goed los. (4,1)
Op de tong is deze LePlan-Vermeersch GT-V 2022 zeer smakelijk, vol en rijk. Rijk van het fruit (abrikoos), maar ook citrus. Intens en ook hier een duidelijke houtopvoeding. Breed op de mid-palate en in de breedte en de diepte is het prima. Zeer smooth; glycerinelijkend. In de afdronk komt wat sinaasappelschillen en een heel klein tikje witte peper naar voren. De afdronk in breed en intens. (7,3)

Wederom is het genieten van de LePlan-Vermeersch GT-V 2022; een rijke wijn, een echte Vermeerschwijn. Een echte Viognierwijn die een prima opvoeding heeft genoten en aandacht tot in de puntjes. (2,4)

LePlan-Vermeersch GT-V 2022 verdient van mij een totaal van 16,7 punten

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *