LePlan-Vermeersch GT-V 2016, Vin de France, Frankrijk

LePlan-Vermeersch GT-V
Wijn uit de Viognier druif valt bijna nooit tegen. Zeker niet als deze afkomstig is van LePlan-Vermeersch.

What’s in a name? De letters GT van LePlan-Vermeersch staan voor Grand Terroir. “De wijnstokken bevinden zich in de streek van Côtes du Rhône Villages AOP, maar worden gereclasseerd als “Vin de France” daar de AOP decreten geen wijnen toelaten op basis van één druivensoort.”
Een gewone Vin de France dus. Maar dat zegt dus niets over de kwaliteit van de wijn in de fles…

GT-V 2016

Deze cépage wijn is afkomstig van wijnstokken van circa 40 jaar oud. Er wordt op biologische wijze geproduceerd (gecertificeerd door Ecocert). Het rendement ligt op 35 hl/ha. Er heeft een korte houtrijping plaatsgevonden van drie maanden. Het alcoholpercentage is 14 procent.

Een fles GT-V kost € 15,75 in de webshop van LePlan-Vermeersch.
Een belangrijk verkoopadres in Nederland is Wijnkoperij Hans Moolenaar in Bloemendaal.

LePlan-Vermeersch GT-V 2016

Helder en een volle strogele kleur.
De neus opent zich goed. Tropisch fruit zoals mango, lychee en banaan. Ook wat rozijnen, honing en wat zuivel. Een plezierige neus die je nieuwsgierig maakt naar de smaak.
En die smaak is vol en licht zoetig. Sappig, mollig rijp exotisch fruit. Ook wat kruidig, peper en een bittertje dat doet denken aan walnoot of amandel. Marmelade. Zachte zuren, de body is rond en stevig. Intens van smaak en wat warmte.

LePlan-Vermeersch GT-V 2016 is een pure, geconcentreerde Viognier, zoals we dat van dit domein gewend zijn. Een mooi samenspel van zoet, kruiden en bitter. Krachtig en verleidelijk.
Gekoeld drinken.

Score: 15,6 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.