GT-V 2015 LePlan Vermeersch, Vin de Franc Blanc, Frankrijk

GT-V 2015, LePlan Vermeersch GT-V 2015

GT-V 2015, Simpel… GT staat voor Grand Terroir en de “V” staat voor Viognier.

Dirk Vermeersch van LePlan Vermeersch is niet zo moeilijk. Vroeger toen hij nog autocoureur was, was het leven ook al simpel: stap in de auto en win!

Dirk heeft in zijn leven al vele prijzen gewonnen met autoracen, maar ook hebben zijn wijnen vele dikke en verdiende prijzen mogen ontvangen. En dat is niet voor niets!
Neem maar eens HIER een kijkje en dan kunt u zelf de lijst van gewonnen medailles aanschouwen…

De totale oppervlakte van de wijngaard van LePlan Vermeersch bedraagt 24 hectaren (22 ha rood en 2 ha wit). De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en de gemiddelde opbrengst is 25 hectoliter per hectare. De wijnstokken bevinden zich in de streek van Côtes du Rhône Villages AOP, maar worden gereclasseerd als “Vin de France” daar de AOP decreten geen wijnen toelaten op basis van één druivenras.

De kleiachtige kalksteenbodem met rolkeien houdt de warmte vast overdag en geeft ze ‘s nachts af. De bodem wordt op natuurlijke wijze gedraineerd door de kiezels en men treft het eerste grondwater aan op drie meter, zodat de wortels water kunnen vinden in het hartje van de zomer. De bodem, gekoppeld aan het mediterraan klimaat, gekenmerkt door zijn mistral, waardoor de wijnstokken droog en immuun voor ziekte blijven, maken samen de Grand Terroir.

De GT-V 2015 heeft een alcoholpercentage van 14% en kost bij Vermeersch € 15,95 per fles. Eventueel via Hans Moolenaar te Bloemendaal ook te bestellen.

Genoeg! Proeven nu!

GT-V 2015

LePlan Vermeersch GT-V 2015

Een frisse, sprankelende kleur van geel/lichtgeel/goud. Spatzuiver en kraakhelder. Mooi fonkelend. (2,8)
In de neus heerlijk exotisch en tropisch rijk fruit. Ananas, abrikoos, perzik, gele honingmeloen, … Teveel om op te noemen. Mooi rond en afgemaakt met een lichte boterige omranding. Rijp, fijn en een goede neus. (4,2)
Op de tong een explosie van rijp en rijk tropisch en exotisch fruit tot aan het zoete toe. Peer, abrikoos, ananas, gele meloen… Iets heet van het alcohol. Redelijk qua body, maar wel met genoeg smaak. Wat glycerine en zalvend. Ook op de mid-palate scoort het voldoende. Superrond en ook soepel, met een goede afdronk met een tikje van de witte peperkorrel. (7,0)
Viognierdruiven zorgen meestal wel voor heerlijke wijnen, maar Dirk Vermeersch weet er nog meer uit te halen. Intens, rijk, rijp exotisch en tropisch fruit. Wat niet? Dus wilt u mooie wijnen voor een mooie prijs: Koop LePlan Vermeersch!

BronzenMedailleklein

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 16,5 punten {88PP} ***½*

Prijs/kwaliteit:

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!