LePlan-Vermeersch GT-S 2014, Vin de France, Frankrijk

LePlan-Vermeersch GT-S
Uit de Grand Terroir serie van LePlan-Vermeersch proeven we een wijn uit de Syrah.

De LePlan GT-wijnen staan garant voor kracht en concentratie. Men doet alles om het uiterste uit de druif te halen. Zo wordt er zeer streng gesnoeid in maart en worden valse scheuten verwijderd. Er vindt ontbladering plaats, onrijpe trossen worden weggehaald en eventueel beschimmelde druiven zijn ook niet welkom. De manuele oogst vindt plaats op het tijdstip van ideale rijpheid, met selectie in de wijngaard. Een laatste selectie wordt er gedaan via selectietafel voor het “ontritsen”.

GT-S backlabel

Deze GT-S is voor 100 procent gemaakt uit de Syrah druif. Het rendement bedraagt slechts 19 hl/ha. Er heeft een houtrijping plaatsgevonden van 12 maanden op nieuwe vaten van Amerikaans eiken. Het alcoholpercentage is een stevige 15 procent.

De wijnen van LePlan-Vermeersch zijn te bestellen in de webshop.
Een verkooppunt in Nederland is Wijnkoperij Hans Moolenaar in Bloemendaal.
De GT-S heeft een verkoopprijs van € 18,95.

LePlan-Vermeersch GT-S 2014

Zeer diep donkerrood van kleur. Geconcentreerd, purperrood en vol in de rand.
In de neus rijpe zwarte kersen, mint en eucalypthus. Bosgrond. Wat rokerig. Iets zoet. De geur van rozen. Het bouquet lijkt zich nog iets in te houden.
In de mond een stevige binnenkomst. Licht stroef en kruidig, laurier, zoethout en zoute drop. Ook wat zwarte peper, cacao en iets koffie. Dik donker fruit van kersen en bramen. Vol en gespierd van body. Wat alcoholische warmte, maar niet storend. Goed geïntegreerde zuren waardoor de wijn niet log overkomt.

LePlan-Vermeersch GT-S 2014 is een wijn om je in vast te bijten. Veel power en concentratie. Een blockbuster! LePlan-Vermeersch weet weer een medaille binnen te slepen met deze wijn!

Tip: ruim van tevoren overschenken in een karaf, de wijn heeft lucht nodig.

Score: 17 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2024.