LePlan-Vermeersch GT-S 2014, Vin de France

LePlan-Vermeersch GT-S 2014, Vin de France

LePlan-Vermeersch GT-S 2014 is de laatste wijn uit de reeks van wijnen van Dirk Vermeersch.

Deze Belgische wijntovenaar is een vaste klant van Wijngekken.nl. Dirk laat al enige jaren zijn wijnen proeven door de professionele wijnproevers van Wijngekken.nl en dat is niet onverdienstelijk.

Regelmatig; nee, zeer regelmatig slepen de wijnen van LePlan-Vermeersch medailles bij ons weg, maar niet alleen bij ons. Nee, op diverse wijnconcoursen weet Dirk elke keer in de top te eindigen. Ook de Amerikaanse professionele wijnproevers lopen weg met de wijnen van LePlan-Vermeersch. Kijk maar eens HIER, als u mij niet gelooft….

Topwijnen zijn niet goedkoop

GT-S is een wijn van de Grand Terroirs van het wijngebied Rhone en aldaar gedijt de Syrahdruif in de snikhete zon.

LePlan-Vermeersch

GT wijnen worden voornamelijk geproduceerd op basis van een enkel druivenras, van plaatselijke en traditionele druiven zoals Alicante, Carignan, Grenache, Syrah en Viognier. De totale oppervlakte van de wijngaard bedraagt 24 hectaren (22 ha rood en 2 ha wit). De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en de gemiddelde opbrengst is 25 hectoliter per hectare (en dat is niet veel, al zeg ik dat zelf).

Dat dit soort wijnen niet goedkoop zijn spreekt voor zich. Deze GT-S kunt u kopen voor de prijs van € 19,95. Waar u deze wijn kunt aanschaffen kunt u HIER bekijken.

Het alcoholpercentage ligt op 14% en een laatste tip: de wijn altijd vier uur van tevoren overgieten in een karaf om te luchten en daarna de wijn koelen naar zo’n 15 graden.

le-plan-vermeersch-gt-s-2014-bLePlan-Vermeersch GT-S 2014

Een zeer intense topkleur. Zeer intens vol, zeer diepdonkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is zeer diep donker. Topkleur dus… (3,0)
In de goed loskomende neus indrukken van rijp donker chocolade, kruiden (tijm) met een fluweelzachte vanille omlijsting door de subtiele houtopvoeding. Wordt licht gedragen op het alcohol. Zeer mooi, intens en complex. (4,5)
Op de tong een licht drogende fruitexplosie van donker bessenfruit, veel donker chocolade, rond en intens. Kruidig. Ook het alcohol is aanwezig, maar door het vele fruit en de mooie subtiele houttonen (vanille) blijft dit mooi onder controle. Heeft geen overhand. Iets ruw van de tannine. Zeer breed op de mid-palate en een krachtpatser als body. Brede smakelijke afdronk. (7,6)
Tja, hij weet het weer te flikken: ik ben weer onder de indruk van zijn kunsten. Deze wijn heeft zoveel neus en smaak dat het al schrijvende bijna van het papier afspat. Wel iets ruw, maar dat hoort nu eenmaal bij de “back to basic”. Mooi, Dirk!

Opdronk : Nu – 2021
Totaal : 17,6 punten {91+PP} ****
zilveren medaille van wijngekken.nl
Prijs / kwaliteit :

Congrats Dirk met deze mooie zilveren medaille (alweer….) voor de LePlan-Vermeersch GT-S 2014!

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!