LePlan-Vermeersch GT-S 2010, AOP Cotes du Rhône Villages, Frankrijk

LePlan Vermeersch GT-S 2010

Wijnen van LePlan Vermeersch maken iedere keer een uitstekende indruk. De Syrah staat nu op de proeftafel.

De Wijngekken hebben al flink wat wijnen van LePlan Vermeersch geproefd. We kunnen ons dus een aardig beeld vormen van de stijl van Vermeersch. Enkele steekwoorden: Veel kleur, concentratie, intensiteit, donker fruit en kracht.
Deze Syrah uit het prachtige oogstjaar 2010 heeft een alcoholpercentage van 15 procent. De prijs “af-Vermeersch” is 16 euro. De fles is enkele uren van tevoren geopend en de wijn is in de karaf overgeheveld. Degustation!

LePlan-Vermeersch GT-S 2010

Zeer diepe en donkerrode kleur, bijna zwart. Enorm geconcentreerd, dieprood tot purper in de rand met een vettige viscositeit (3,0).
In de neus kersenbonbons en bramen. Wat likeurig, vanille en iets rokerig. Wat hinten van tabaksbladeren. Open, breed en fraai (4,2).
Geweldig intens op de tong. Vol, rijp fruit van bramen en bessen. Wat drop en zoethout. Ook wat cassis, peper en een subtiele kruidigheid van kruidnagels en tijm. Rijk en weelderig, krachtig, zwoel, tanninerijk en verleidelijk (7,8).
Een wijn met een prachtige lengte en rijp donker fruit. Goed in balans met het stevige alcoholpercentage. Dit is een geweldenaar (2,7).

Totaal 17,7 punten. Drinken nu tot 2022.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!