LePlan-Vermeersch GT-R 2016, AOP Côtes du Rhône, Frankrijk

LePlan-Vermeersch GT-R
Een rosé uit de befaamde GT-serie van LePlan-Vermeersch.

GT staat voor Grand Terroir. De meeste GT wijnen worden voornamelijk geproduceerd van één druivensoort. Uitzonderingen zijn de toppers GT-X en GT-1. Voor de productie van die hoogwaardige wijnen worden meerdere druivensoorten ingezet.
De “GT” wijngaarden zijn 24 hectare groot, verdeeld in 22 hectare rood en 2 hectare wit.

LePlan-Vermeersch GT-R

Deze GT rosé is voor 100 procent gemaakt uit de Grenache druif, een echte cépage-wijn dus. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is ruim 40 jaar. Het rendement ligt op 25hl/ha. De druiven zijn handgeplukt, ontsteeld en geperst waarna een gisting heeft plaatsgevonden in inox (RVS)kuipen. Het alcoholpercentage is 14 procent.

De wijn is verkrijgbaar in de webshop van LePlan-Vermeersch voor de prijs van € 15,75. Een belangrijk verkooppunt in Nederland voor de wijnen van LePlan-Vermeersch is de wijnkoperij van Hans Moolenaar in Bloemendaal.

LePlan-Vermeersch GT-R 2016

Een diepe “tomaat” rosé kleur, intens en helder.
De neus is goed open. Rijp lichtrood fruit van frambozen en aardbeien. Op en top rosé! Iets zuivel, perendrups en limoen.
Rond, vol en warm in de mond. Een mooi bittertje, kruiden, peper en iets laurier. Jong en levendig. Veel lengte en veel rijp fruit. Rosé zoals het bedoeld is.

LePlan-Vermeersch GT-R 2016 is een stevige, gastronomische rosé. Een fruitbom zoals LePlan-Vermeersch die kan maken. Breed inzetbaar: kan als aperitief maar ook bij diverse kaassoorten. Deze rosé zou bij een maaltijd met bijvoorbeeld kip ook niet misstaan. Gekoeld drinken.

Score: 15,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.