LePlan Vermeersch GT-O 2016, Vin de France

LePlan Vermeersch GT-O 2016, Vin de FranceLaat ik maar direct met de deur in huis vallen: De “O” in LePlan Vermeersch GT-O 2016 staat voor “Orange”…. een oranje wijn…

Hebben we net die hausse van blauwe wijnen gehad en ik heb zelfs groene, paarse en andere kleuren gezien, komt Dirk Vermeersch met een Oranje wijn op de proppen…!

Is hij nu helemaal gek geworden, om ook met die waanzinnigheid mee te gaan?!

Wat ben je aan het doen Dirk…!?

De wijnproevers van Wijngekken.nl hebben verschillende blauwe wijnen geproefd en we moeten zeggen: ze blinken niet uit in kwaliteit, wel in prijs (te hoog!).

Echter, Dirk en Ann zijn niet het laboratorium in gegaan om een oranje wijn te maken; nee, dit is eigenlijk een normale witte wijn van de zeer bekende en heerlijke Viognierdruif (de LePlan Vermeersch GT-V is zo’n wijn) die op een speciale manier gemaakt is. Witte wijnen hebben een vrij korte vinificatie ten opzichte van de rode wijnen en dat heeft allemaal te maken met de kleur, de intensiteit, de tannine, etc.

LePlan Vermeersch GT-O 2016 is een witte wijn die gemaakt is op de manier zoals je rode wijn maakt; daar zit het verschil in!

Ann en Dirk (en als u hen niet kent, klik dan maar eens HIER) zijn wijnmakers die over de heg kijken en experimenteren met vinificatie-methoden om hun wijnen beter en beter te maken.

LePlan Vermeersch GT-O 2016 is overigens puur Organic, heeft geen toegevoegde gisten en heeft een flink alcoholpercentage van maar liefst 15%!

Natuurlijk te bestellen bij LePlan-Vermeersch of bij Hans Molenaar in Nederland.

 

LePlan Vermeersch GT-O(range) 2016

LePlan Vermeersch GT-O 2016 heeft een aparte kleur: oranje/geel over de gehele tong. Fonkelend. Lijkt helder, maar is toch wat troebel ongefilterd. Apart.
In de neus laat LePlan Vermeersch GT-O 2016 sinaasappelschil met abrikoosfruit zien. Licht bitterig; wat alcoholisch. Neus komt matig los.
Op de tong heeft LePlan Vermeersch GT-O 2016 zwaar abrikoosfruit; mooi rond en wat stroopachtig en intens. Flink alcoholisch. Sinaasappel en sinaasappelschil. Krachtig en sterk. Breed op de mid-palate en met de diepte en breedte is het prima gesteld bij deze GT-O. Zachte zuren en een brede licht bittere afdronk.
Ik moet eerlijk zeggen: ik was sceptisch…; een oranje wijn? Nu is dit geen geknutselde wijn (zoals die blauwe wijnen), maar gewoon een wijn gemaakt van de Viognierdruif; alleen op een speciale manier. Speciale manieren liggen niet zo lekker bij de autoriteiten en dus krijg je een declassering naar Vin de France er gratis bij…

LePlan Vermeersch GT-O(range) 2016 is een aparte wijn die zeker zijn weg gaat vinden. Wel wat alcoholisch naar mijn smaak, maar wel degelijk een goed niveau en het is even anders… Kan prima bij een leuk stukje kaas of bij bijvoorbeeld de fondue.. Deze oranje wijn krijgt van mij 14,9 punten, 83-PP en **½* en is nu gewoon te drinken en houdbaar tot 2020.