LePlan-Vermeersch GT-G 2020; een échte Vermeer(sch)

LePlan-Vermeersch GT-G 2020; een échte Vermeer(sch)


Uit de stal van Vermeersch proeven we vandaag : LePlan-Vermeersch GT-G 2020.

Op dit moment is er een Vermeer tentoonstelling bezig in het Rijksmuseum in Amsterdam en is Johannes Vermeer helemaal ‘in the picture’. Zelfs op de televisie wordt er een programma (De Nieuwe Vermeer) uitgezonden.

Vermeer is dus HOT!

Maar, er zijn ook misschien wel nazaten van Vermeer en hun naam is misschien een klein beetje veranderd in bijvoorbeeld : Vermeersch… Scheelt maar een paar lettertjes, maar ook deze Vermeer(sch) is een kunstenaar in zijn eigen vak

Geen schilderkunst, maar de kunst van wijn maken!

Dirk en Ann hebben zo hun eigen wijn maken tot kunst verheven. De wijnen van Vermeersch hebben een eigen kenmerken en dat heeft hen gebracht tot grote hoogten en vele medailles. Ook bij ons.


Lees verder na de advertentie exaro

Laten we even eerlijk zijn : de wijnen van Vermeersch zijn ‘gewone’ Rhonewijnen. De wijngaarden liggen niet op de beste hellingen en hebben geen Grand Cru status. En toch weten ze met hun GT-wijnen (want daar heb ik het over) vele wijnliefhebbers te overtuigen van een uitzonderlijke kwaliteit en die kwaliteit is terug te voeren naar de wijnmakers zelf. 

Dat de wijnen wat hoger in prijs liggen is verklaarbaar. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen. Echter, als je dit afzet tov andere topwijnen dan vallen de prijzen nog wel mee. Zo ook van deze GT-G 2020. De prijs van deze rode wijn ligt op € 17. Verkrijgbaar bij Vermeersch of de vele verkooppunten.

Daarvoor krijgt u een wijn met een alcoholpercentage van 15% en … de rest kan u hieronder verder lezen…

Laat de wijn spreken.

LePlan-Vermeersch GT-G 2020

LePlan-Vermeersch GT-G 2020 laat zoals altijd een diepdonkere indruk achter. Diepdonker rood over de gehele tong tot diep in de rand. Mooi egaal en massief. De diepte is donker tot diepdonker. Topkleur. (3,0)
Deze Rhonewijn gemaakt van de Grenachedruif laat dik rood fruit zien. Wel wat aan de alcoholische kant. Kersen/framboos met kruiden (tijm). De neus blijft iets achter. (3,8)
Op de tong is LePlan-Vermeersch GT-G 2020 zeer zwoel en superrond. Het tanninegehalte is op een normaal niveau, weinig droogte in de wijn, maar wel iets plakkerig. Wat specerijen en kruiden (eucalyptus/tijm/laurier) naast het basisfruit van rijpe rode en zwarte kersen met een hint van framboos. Rond hout (licht vanille) dat genuanceerd de wijn aanvult. Wat chocolade. Mooi geheel en op elkaar afgestemd. De mid-palate is breed en ook in de breedte en diepte is de wijn vol en breed. De afdronk is zacht, rond, fruitig, met body, complex en qua lengte breed. (7,5)

Ook deze LePlan-Vermeersch GT-G 2020 is een complexe wijn. Een wijn met veel facetten, waarbij je van elke neus en slok heerlijk geniet. Top kleur; in de neus, die ietwat achterblijft, laat de wijn wel zien waarvan deze is gemaakt : de Grenachedruif. Wel iets alcoholisch. Maar dat hoge alcohol is absoluut niet terug te proeven op de tong! De tong is toch de meest belangrijke van de drie (kleur, neus en tong) en daar laat de topwijn van Vermeersch zien dat we te maken hebben met een echte Vermeerschwijn. Intens, diep, complex met vele facetten en perfect op elkaar afgestemd. Wederom: mooi ! (2,5)

LePlan-Vermeersch GT-G 2020 verdient van mij een totaal van 16,8 punten.

Drinken kan u het nu (let op de voorwaarden) en houdbaar zeker wel 5 jaar en wellicht langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *