LePlan-Vermeersch GT-G 2016, Vin de France, Frankrijk

LePlan-Vermeersch GT-G
Het wijnbedrijf LePlan-Vermeersch behoeft geen nadere introductie. Er staat een LePlan-Vermeersch GT-G op de proeftafel.

Deze Grand Terroir (GT) wijn van LePlan-Vermeersch is gemaakt van de Grenache (G) druif. Een druif die zich helemaal thuis voelt in de zuidelijke Rhône vallei. Er zit een serieuze 15 procent alcohol in de wijn. Het is altijd de vraag of dit hoge percentage niet de boventoon gaat voeren. Gelet op de ervaringen met de wijnen van LePlan-Vermeersch, ben ik daar niet zo bang voor.

LePlan-Vermeersch GT-G

De wijngaarden waar deze Grenache vandaan komt, zijn aangeplant in 1972. De opbrengst staat op 25 hectoliter per hectare. De GT-G heeft 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.

De wijn is verkrijgbaar in de webshop van LePlan-Vermeersch. Voor deze stoere jongen moet u € 17,95 betalen.
Weet LePlan-Vermeersch ons weer aangenaam te verassen met deze GT-G?

LePlan-Vermeersch GT-G 2016

Een zeer diepe, donkerrode kleur. Geconcentreerd. Vol tot In de rand, purperrood.
De neus opent zich redelijk tot goed. Veel fruit van zwarte kersen en bessen. Confiture en een tikje vanille. Ook wat zuivel. Een licht rokerige geur zit er ook in. Best wel indringend.
Een zacht filmend en iets stroperig mondgevoel. Salmiak, peper en kruiden. Zoete honingdrop. Ronde tannines. Veel donker fruitgeweld (ik had ook niet anders verwacht). Dit is puur Grenache sap. Het hoge alcoholpercentage is nauwelijks merkbaar, hooguit proef je heel licht iets branderigs. Plezierig warm in de afdronk.

Deze GT-G maakt het weer helemaal waar. De wijn smaakt waar die voor staat: een heerlijke volle en pure Grenache. Ik heb de wijn 2-2,5 uur voor degustatie overgeheveld in een karaf, om de wijn lekker los te laten komen (iets wat de wijnmaker ook adviseert).
En ja, ook dit keer komen we er (gelukkig) niet onderuit om voor deze GT-G een bronzen medaille uit te reiken!

Score: 16,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2025.
LePlan-Vermeersch GT-G

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #leplanvermeersch #grenache #rhone