LePlan-Vermeersch GT-G 2015, Vin de France, Frankrijk

LePlan-Vermeersch GT-G 2015, Vin de France, FrankrijkVan LePlan-Vermeersch hebben wij een indrukwekkende reeks wijnen mogen proeven.

Elk jaar zijn Dirk en Ann Vermeersch (vader en dochter) en natuurlijk alle andere medewerkers bij die wijndomein bezig om fantastische wijnen te maken. Al hun kunsten spreken ze aan om van die geselecteerde rijpe druiven fantastische wijnen te maken.

Fruitbommen zouden uit zijn….goed zo, want dan heb ik meer…!

Nu ik al meerdere jaargangen heb mogen proeven is het wel duidelijk: de kwaliteit is van hoog niveau en alleen het ‘wijnjaar’ heeft invloed op de kwaliteit. Je hebt nu eenmaal goede en minder goede wijnjaren en dat is altijd merkbaar. Gelukkig heeft het wijnjaar bij LePlan-Vermeersch minder invloed op de prijs, zoals in de Bordeaux. Daar betaal je de hoofdprijs bij een topjaar en is het een minder jaar dan betaal je iets minder…

Na 4 uur karafferen en nog een half uurtje koelen, wordt deze LePlan-Vermeersch GT-G 2015, die overigens een alcoholpercentage heeft van 15%, bevrijdt en zij mag het grote proefglas in.

Zoals u wellicht weet staat de ‘G’ voor het druivenras Grenache.

Verkrijgbaar natuurlijk bij LePlan-Vermeersch voor de prijs van € 17,95 en anders bij Hans Molenaar in Bloemendaal.

Laat de wijn spreken….

LePlan-Vermeersch GT-G 2015

LePlan-Vermeersch GT-G 2015 heeft een volle diepdonkerrode kleur over de gehele tong en overgaand in vol rood tot enige ontwikkeling in het uiterste van de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Prima kleur. (2,9)
In de neus laat GT-G kersenfruit zien met mokka en zoethout. Rond en verleidelijk. Cocolade en licht alcohol. De neus van de GT wijn komt redelijk goed los. (4,1)
Op de tong is LePlan-Vermeersch GT-G 2015 zeer smakelijk en sappig. Vol kersenfruit met mokka en chocolade. Wel wat droog met zoethout. Het alcohol laat zich wat meer zien. Krachtig en iets plakkerig. Rond en kruidig. Goed op de mid-palate, breedte en diepte. Prima krachtige fruitige afdronk. (7,2)
Ook met deze LePlan-Vermeersch GT-G 2015 laten Ann en Dirk zien dat zij de heersers zijn over het vinificatieproces. Een krachtige fruitbom van een prima niveau, maat met de GT-C 2015 in het achterhoofd vind ik deze Grenache iets minder complex. Prima wijn en zijn prijs dubbel en dwars waard, maar iedereen heeft zijn voorkeur. (2,5)

LePlan-Vermeersch heeft over 2015 een fantastische reeks wijnen neergezet en zij zijn met name tovenaars van het vinificatieproces. Maar niet alleen krijg je dergelijke wijnen als je het vinificatieproces in de vingers hebt; ook de selectie doet wonderen voor de kwaliteit. Drinken vanaf nu (let op: 4 uur van tevoren openen en overgieten in een karaf en daarna iets koelen) en houdbaar tot 2023. LePlan-Vermeersch GT-G 2015 verdient 16,7 punten, 89-PP en kijken we naar de prijs/kwaliteit dan krijgt hij ook een BRONZEN medaille. Congrats!