LePlan-Vermeersch GT-C 2020; super simpel!

LePlan-Vermeersch GT-C 2020; super simpel!

LePlan-Vermeersch GT-C (de “C” staat voor Carignan) is een simpele wijn, maar oei…! Wat is die SUPER!

Laat ik mij wat verduidelijken: deze GT-wijn (GT staat voor Grand Terroir) van de familie Vermeersch is in die zin simpel, dat het slechts een Vin de France appellation heeft. Een lagere status kan je niet hebben in Frankrijk; een wijn uit Frankrijk…

Maar….andere wijnen van LePlan-Vermeersch hebben wél een Cotes du Rhone AOP!? Hoe kan het dan dat één van de beste wijnen van deze Belgische familie slechts een lage status verdient?

Dát, lieve wijnvrienden, heeft te maken met de bureaucratische Fransen en eigenwijze Belgen.

Dirk Vermeersch (pater familias) heeft altijd zijn eigen ding gedaan en dat is hem niet slecht afgegaan. Zo heeft hij een eigen kijk op wijn maken en dat heeft hem geen windeieren gelegd! Vele prijzen zijn hem ten deel gevallen en de internationale wijnpers is laaiend over zijn wijnen.


Lees verder na de advertentie exaro

Maar Dirk deed niet wat de Franse autoriteiten van hem verlangden en dus werd de status van de GT wijn verlaagd naar “Vin de France”. “Sit on it” moet Dirk gedacht hebben en is verder gegaan met zijn leven…

Deze LePlan-Vermeersch GT-C 2020 heeft in Brussel een zilveren medaille gewonnen en het heeft een alcoholpercentage van 14%. Kopen kan u het bij LePlan-Vermeersch voor € 15,99 of bij één van de verkooppunten.

Eens kijken of deze mooie Carignanwijn ook bij ons een medaille kan scoren!?  

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GT-C 2020

De kleur van deze GT Rhonewijn van Vermeersch is, zoals altijd, zeer diep van kleur. Diepdonker rood over de gehele tong, overgaand naar donkerrood in de rand tot het uiterste van de rand. De diepte is zeer diep donker. Ik heb het idee dat de kleur iets minder intens is dan de jaren ervoor. (2,9)
LePlan-Vermeersch GT-C 2020 laat in de neus een mooi samenspel zien van romig bessen en kersenfruit. Wat tijm en laurier. Wat donker chocolade. Zwarte peper. Smooth… De neus komt goed los. (4,1)
Op de tong is LePlan-Vermeersch GT-C 2020 zeer smooth, superrond en zeer verleidelijk. Ook hier mooi rond bessen/kersenfruit (donker en rood), vanille/roomboter, tijm en laurier. Heel lichtjes droog. Ook wat donker chocolade. Mooi vol op de mid-palate en ook in de breedte en diepte is het prima voor elkaar. De intensiteit is door het meer rode fruit minder zwaar en krachtig. De afdronk is breed. (7,5)

LePlan-Vermeersch GT-C 2020 is één van de GT-wijnen van Vermeersch en dat zijn de meest intense en beste wijnen die dit wijndomein voortbrengt. Je merkt wel dat de familie Vermeersch  een andere weg zijn ingeslagen. De zwaarte en kracht van deze GT wijn is wat vriendelijker geworden. De bessen en kersen zijn wat minder zwart geworden. De 14% aan alcohol is vrijwel niet merkbaar op deze temperatuur. Een andere GT-C wijn dan wat ik gewend ben, maar is dat niet goed? Nee. Anders, maar het blijft een zeer mooie cépage Rhonewijn die op geraffineerde wijze gemaakt is om de vele wijnliefhebbers een paar mooie uurtjes te bezorgen. Dus…geniet er van! (2,4)

LePlan-Vermeersch GT-C 2020 verdient van mij een totaal van 16,9 punten

Drinken kan u het nu, maar wel de adviezen van Vermeersch opvolgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *