LePlan-Vermeersch GT-C 2014, Vin de France, Frankrijk

LePlan-Vermeersch GT-C 2014

Een wijn van LePlan-Vermeersch die al vaker bij mij op de proeftafel is verschenen.

Althans, andere jaargangen welteverstaan. Elk jaar stuurt Dirk Vermeersch een aantal proefflessen aan ons toe om de kwaliteit van die jaargang te beoordelen.

qDit doen wij natuurlijk onafhankelijk en geven een eerlijke mening over de te proeven wijn. Dat wilt de consument en dat wilt de producent.

Deze wijn is een cépagewijn gemaakt van de Carignandruif. Een niet alledaagse druif in het Rhone-gebied. GT staat voor Grand Terroir en geeft een knipoog naar de racecarrière van Dirk Vermeersch.

De wijnen van Vermeersch zijn altijd hoog in hun alcohol en met deze wijn is het niet anders… 14%. Daarbij moet ik opmerken dat er andere jaargangen zijn geweest waarbij het alcoholpercentage nog iets hoger lag (15%…).

Te koop bij LePlan-Vermeersch voor de prijs van € 15,95 en mogelijk te koop bij zijn Nederlandse importeur Hans Moolenaar te Bloemendaal.

Le Plan Vermeersch GT-C 2014 aLePlan-Vermeersch GT-C 2014

Een volle donkerrode kleur over de gehele tong, overgaand in purperrood in de rand. De diepte is diepdonker. Zeker niet zo donker en diep als in andere jaren. (2,8)
In de neus donker bessenfruit met kruiden (tijm en lichte zwarte peper), wat donker chocolade, Ietwat alcoholisch. Neus komt, ondanks vier uur decanteren, niet echt los. (3,8)
Op de tong zeer soepel en kogelrond donker bessenfruit. Kruidig (tijm en lichte zwarte peper), donker chocolade. Zalvend. Lichtjes drogend. Goed op de mid-palate en redelijk intens. Brede fruitige afdronk. (6,3)
Niet het geweld en de intensiteit van de voorafgaande jaren. Een echte fruitbom is dit niet. Wel een goede wijn, maar niet het niveau van de eerdere jaren. Wel een goed gemaakte wijn met veel smaak. (2,3)

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 15,2 punten {84-PP} ***

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!