LePlan Vermeersch Grenache Rosé 2017, Vin de France

LePlan Vermeersch Grenache Rosé 2017, Vin de FranceLePlan Vermeersch is natuurlijk wereldberoemd om zijn GT wijnen, maar ook voor de ‘gewone’ wijnliefhebbers maken ze diverse wijnen.

LePlan Vermeersch Grenache Rosé 2017 is daar één van (HIER TE BESTELLEN).

Deze roséwijn wordt weliswaar gemaakt door de familie Vermeersch, maar niet (alle) druiven komen van hun eigen akkers.

5 ton druiven wordt er per hectare machinaal afgehaald en na de ontsteling worden de druiven geperst en verdwijnen in de inox kuipen alwaar de gisting kan gaan plaatsvinden. Het resultaat is een roséwijn met een alcoholpercentage van 12,5% een aciditeit van 3,37 g/l en restsuikers met een waarde van 0,41 g/l.

Deze LePlan Vermeersch Grenache Rosé 2017 kan u kopen voor een prijs van € 5,95 en, zoals ik altijd al zeg:

“Laat de wijn spreken!”

LePlan Vermeersch Grenache Rosé 2017

Een zachte en milde zalmkleur over de tong laat deze LePlan Vermeersch Grenache Rosé 2017 zien. Vriendelijk flonkerend in de randen en verder kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus vriendelijk roséfruit zoals een rosé moet zijn. Een roséwijn voor elke dag, bedoel ik hiermee te zeggen. Fris framboos en aardbei waarbij de rijpheid de boventoon voert. De neus komt redelijk goed los. (3,3)
Op de tong rond sappig en vriendelijksmakend roséfruit; framboos met rijpe aardbeien voeren de boventoon, maar wel zeer rijp en zelfs licht zoetig (restsuiker : 0.41 g/l). Licht glycerine. Zachte ronde zuren houden de frissigheid in de gaten. Redelijk op de mid-palate, diepte en breedte. Een goede sappige licht zoetige afdronk maakt het af. (5,0)
LePlan Vermeersch Grenache Rosé 2017 is een vriendelijke sappige en smakelijke roséwijn voor elke dag, maar wel met de nadruk op sappig en smakelijk. Een ‘gewone’ roséwijn die door de hand van de familie Vermeersch omgetoverd is wat het nu is geworden: sappig en smakelijk. (2,0)

De handen van de meesters zijn waarneembaar bij deze vrij normale roséwijn die de familie Vermeersch hebben omgetoverd in een zeer smakelijke en sappige dagelijkse roséwijn. 13,0 punten en nu gewoon drinken.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #LePlan #Vermeersch #Rhone #rosé #wine #tastingnote #Frankrijk