LePlan-Vermeersch GP Sauvignon Blanc 2019; BBQ-wit

LePlan-Vermeersch GP Sauvignon Blanc 2019 is een telg van de wijnfamilie Vermeersch.

Vader Dirk zwaait de scepter, maar het echte werk wordt tegenwoordig gedaan door zijn dochter Ann en zijn schoonzoon Seb. Dirk is ook de jongste niet meer en laat het zware werk over aan de jongere generatie. Gelijk heeft hij.

Echter, Dirk heeft zeker nog wel een vinger in de wijnpap en is natuurlijk de oprichter van LePlan-Vermeersch.

LePlan-Vermeersch maakt wijnen van uitzonderlijke kwaliteit, maar verkoopt tegenwoordig ook wat gewonere wijnen. Voor elke beurs is er tegenwoordig wel wat te koop.

Deze GP wijn valt in de lagere categorie en deze categorie moet u een beetje zien als de instapwijnen. Wijnen voor alledag. De RS wijnen zijn meer weekwijnen en de topwijnen (de GT) kan u proeven als de tijd daarvoor rijp is. Vele medailles hebben Ann en Dirk gewonnen met hun GT-wijnen. Niet alleen bij wijngekken.nl, maar van over de gehele wereld!

Nu staat de LePlan-Vermeersch GP Sauvignon Blanc 2019 op de proeftafel. Een wijn van € 6,50 en met een alcoholpercentage van 12,5%. Een instapwijn dus met een Cepage de France kwalificatie.

De wijn zie ik echter niet meer terug op hun website en die zal wel bij hen uitverkocht zijn. Wellicht dat u deze wijn nog wel bij één van hun verkooppunten kan kopen. 

Laat de wijn spreken

LePlan-Vermeersch GP Sauvignon Blanc 2019

LePlan-Vermeersch GP Sauvignon Blanc 2019 heeft een zeer cleane kleur. Lichtgeel/witgoud over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Zeer zuiver en helder. Clean. (2,7)
In de neus laat LePlan-Vermeersch GP Sauvignon Blanc 2019 zich niet van zijn zuivere sauvignon blanc kant zien. Wat peer en wat lychee, maar wel wat aan de zoetere kant. Heel lichtjes buxus op de achtergrond. De neus komt redelijk los. (2,8)
Op de tong zeer soepel, kogelrond en sappig. Maar ook hier is het frisse pure en zuivere Sauvignon Blanc fruit ver te zoeken. Niet het knisperende buxus met stevige zuren, maar meer zachte fruittonen van wat perzik en wat lychee met ergens op de achtergrond toch een hintje naar het buxus. Ook hier aan de zoete kant (restsuikers). Matig op de mid-palate en in de diepte en breedte is het zeer matig. De afdronk is redelijk en eindigt na wat zoet ook wat bittertjes. (4,5)

Ben je op zoek naar een echte Sauvignon Blanc wijn zoals je die kent uit het Loire gebied of uit Nieuw Zeeland, dan zal LePlan-Vermeersch GP Sauvignon Blanc 2019 je teleurstellen. LePlan-Vermeersch heeft gekozen voor rijpe Sauvignon Blanc-druiven uit een warm gebied. Eigenlijk té warm voor de Sauvignon Blanc-druif, want het rijpe heeft wel zijn nadelen: teveel aan suikers. Dus dat betekent of hoog alcohol, of restsuikers. Ann en Dirk hebben gekozen voor de middenweg en hebben er nog iets van weten te maken. Resultaat is zeker een “Good Party Wine” zoals deze wijn ook verkocht wordt, want deze wijn heeft namelijk wel de aspecten van een party-wijn: gezelligheid, sappigheid, lekker rond, weinig complex, en toch wat minder alcohol, zodat je niet op een glaasje meer hoeft te kijken. Zet de BBQ maar aan jongens! LET’S PARTY! (1,8)

LePlan-Vermeersch GP Sauvignon Blanc 2019 krijgt van mij een totaal van 11,8 punten

Drinken nu.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *