LePlan Vermeersch GP Rouge 2018, een volle Merlot voor een magere prijs

LePlan Vermeersch
No-nonsense wijn gemaakt van de Merlot, deze LePlan Vermeersch GP Rouge.

De wijnen van LePlan-Vermeersch behoeven eigenlijk geen introductie meer. Regelmatig proeven wij deze wijnen, zowel uit het hoogwaardige LePlan GT-segment, alsmede wijnen die geschikt (en betaalbaar) zijn voor alledag.
Onder leiding van de voormalig Belgische autocoureur Dirk Vermeersch worden wijnen gemaakt uit het zuidelijke Rhône-gebied, die zich kenmerken door kracht, intensiteit en zuiverheid.

De GP wijnen worden min of meer beschouwd als zijnde het basissegment van LePlan Vermeersch. Deze GP Rouge is een wijn die voor 100 procent gemaakt is uit de Merlot druif.

Aan deze GP Rouge hangt een bescheiden prijskaartje van € 5,95. Ik zeg bescheiden, omdat deze wijn veel biedt voor zijn prijs. Leest u de recensie hieronder maar eens.

LePlan Vermeersch

LePlan-Vermeersch GP Rouge 2018

Een heldere, redelijk diepe kleur, fraai robijnrood. Intensiteit van de kleur is 3,5 uit 5 voor rode wijn. In de rand roze-rood en wat bleek uitlopend.
De neus zit vol met geuren van donker fruit en zwarte bessen confiture. Ook wat snoepjes-zuurstok. Licht gestoofd. Het bouquet opent zich goed.
In de mond iets dik, vrij stevig en wat alcoholisch. Een licht boterig mondgevoel. Kruidig, tijm en zwarte peper. Salmiak en chocolade. Sappig en vol van smaak. De alcoholische warmte vind ik terug in de afdronk.

Deze GP Rouge van LePlan-Vermeersch is een tamelijk stevige en volle “no-nonsense” Merlot. Ondanks de stevigheid is de wijn wel soepel en mals. Een degelijke en plezierige rode wijn voor een vriendelijke prijs.

Score: 13,5 punten.

GP Rouge is nu op dronk en zeker nog een jaar of drie goed houdbaar.
LePlan Vermeersch
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #leplanvermeersch #merlot