LePlan-Vermeersch GP-Muscat 2019; een gelikte muskaat

Deze LePlan-Vermeersch GP-Muscat 2019 valt in de categorie GP-wijnen van Vermeersch en dat is dus de ‘laagste’ categorie die zij verkopen. Laagste in deze is dus een relatief begrip…

GP staat in dit geval niet voor Grand Prix, maar voor Grand Party. Een party-wijn dus.

Een Cepage de France dus de druiven kunnen van heel Frankrijk komen. Waarschijnlijk heeft Dirk deze druiven ingekocht bij collega-wijnboeren. De vinificatie laten ze dan over aan Ann en Dirk en zij weten er altijd wat van te maken.

100% Muscat Blanc; 12,5% aan alcohol en 12 g/l aan restsuikers.

Verkrijgbaar bij LEPLAN-VERMEERSCH voor de prijs van € 8 per fles. Kom we gaan proeven…

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GP-Muscat 2019

De kleur van deze LePlan-Vermeersch GP-Muscat 2019 is als blank ivoor. Puur witgoud op de tong met een puur witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Mooie pure kleur. (2,8)
In de neus laat deze Muskaatwijn natuurlijk muskaat zien. Tja, dat is niet zo verwonderlijk, maar er is meer. Meer in de zin van wat specerijen zoals witte peper dat stuivend je neus induikt. Ook wat witte perzik en door de rijpheid ook lichtjes aan de zoete kant. De neus komt redelijk goed los. (3,5)
Op de tong zie je het fruit van de neus ook weer terug. Muskaat met duidelijk witte peper. Maar ook lekker zacht en vriendelijk en ook wat zoetig (rijpheid). Ook wat witte perzik. Licht filmend en smoothy. Zachte zuren, die het nog net fris weten te houden. Redelijk op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is redelijk goed, smoothy en prettig. (5,6)

LePlan-Vermeersch GP-Muscat 2019 is echt een wijn voor een heel breed publiek. Gewoon goed en gelikt gemaakt voor de massa. De massa die een dergelijke wijn wel kan waarderen. Díe massa en niet de massa die ongeïnteresseerd een wijn wegslobbert. Daar is de wijn gewoonweg ‘te duur’ voor. Niet complex, niet bijzonder, maar zeker lekker wegdrinkend en zeker het proberen waard! (2,1)

LePlan-Vermeersch GP-Muscat 2019 verdient van mij een totaal van 14,0 punten.

Drinken dus nu…

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *