LePlan-Vermeersch GP Merlot Rouge 2021; feestwijn pur sang

LePlan-Vermeersch GP Merlot Rouge 2021 is een wijn die je bij een feestje schenkt.

GP staat voor Grand Prix en als ik in Nederland “Grand Prix” zeg dat zal menigeen direct de naam : MAX VERSTAPPEN ! ….roepen.

Max Verstappen…vorig jaar voor de eerste keer wereldkampioen F1 geworden en ook dit jaar heeft hij die titel al in zijn zak! Een knappe prestatie!

Dat is wel een feestje waard en voor een feestje heb ik hier een leuke wijn voor u. Deze merlotwijn leent zich prima voor een feestje!

Licht gekoeld is de 14% aan alcohol in bedwang te houden en de appellation Cepage de France zorgt voor een redelijke prijs.

Niet te vergelijken met de topwijnen van Vermeersch (de GT-wijnen), maar dit is voor een ander doel en een ander publiek.

Te koop bij Vermeersch of bij één van de verkooppunten.

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GP Merlot Rouge 2021

LePlan-Vermeersch GP Merlot Rouge 2021

Deze LePlan-Vermeersch GP Merlot Rouge 2021 heeft een flinke kleur, zoals we gewend zijn van de familie Vermeersch. Intens, vol en diep. Diep donkerrood over de gehele tong met een licht paarsige kleur aan de rand van de tong. Egaal. De diepte is zeer diepdonker. Een topkleur. (3,0)
Deze GP wijn, gemaakt van de Merlotdruif, laat in de neus rode bramen gecombineerd met framboos los. Wat aan de zoete en rijpe kant. Wat rijpe pruimen. De structuur is rond en wat licht. De neus komt redelijk los. (2,9)
LePlan-Vermeersch GP Merlot Rouge 2021 laat op de tong toch zijn beperkte appellation zien en dat merk je aan diverse kanten. De intensiteit en volheid is matig en het is een wijn die lekker rond is, met fruit van bramen, framboos en pruimen. Licht plakkerig en droog. Dezelfde basis als in de neus en ook hier wat aan de zoete kant. Licht drop/laurier. Op de mid-palate is het matig en ook de diepte en breedte is maar matig. De afdronk is redelijk. (5,0)

LePlan-Vermeersch GP Merlot Rouge 2021 is echt een wijn voor het grote publiek en voor feestjes. Op feestjes moet je niet nadenken over de wijn. Dan gaat het meer om: drinkt het lekker weg en heeft het wat smaak? De Merlotdruiven zijn niet alleen afkomstig van de wijngaarden van LePlan zelf, maar ook van elders en dat is te merken. Ook merkbaar is de hand van de wijnmakers van LePlan, want ze weten van deze druiven nog wel wat te persen. Voor de feestjes met een heerlijke barbecue!… (1,9)

LePlan-Vermeersch GP Merlot Rouge 2021 krijgt van mij een totaal van 12,8 punten

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *