LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019; partywine!

Van autocoureur tot wijnmaker. Dat is in vogelvlucht de carrière van Dirk Vermeersch.

Als autocoureur al bevlogen en gedreven en niet onverdienstelijk, maar als wijnmaker misschien nog meer bevlogen, gedreven en niet onverdienstelijke…!

LePlan-Vermeersch hoeft zich niet meer te bewijzen om aan te tonen dat zij weten hoe je wijn moet maken. Dat laten ze namelijk elk jaar weer zien met hun topwijnen; de GT-wijnen.

Maar deze topwijnen zijn niet goedkoop en dus moet je ook wijnen op de markt zetten die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. GP-wijnen heeft Dirk ze genoemd. 

LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019 (Cepage de France en een alcoholpercentage van 13.5%) staat nu op de proeftafel en is te koop bij de familie Vermeersch of kijk HIER voor de verkooppunten.

De prijs van deze LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019? € 6,50. 

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019

De kleur van deze Merlotwijn is duidelijk jong. Jong paarsig/rood over de tong met een warme rode rand. De diepte is donker. Jeugdige volle kleur. (2,8)
In de neus laat deze LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019 jeugdig fruit los. Framboosfruit met zwarte bessen die over het algemeen redelijk zoet en rijp overkomt. Zelfs tot snoepjesniveau. Restsuikers dus. De neus komt redelijk goed los. (2,9)
Op de tong laat deze rode wijn ook dezelfde fruittonen zien die in de neus los kwamen. Framboosfruit met bessenfruit dat zeer rijp overkomt met restsuikers. Licht plakkerig. Wat laurier en wat vijgen. De mid-palate is redelijk, de breedte en diepte zijn matig. Een redelijk goede afdronk die vrij zoetig en fruitig (vooral framboos) overkomt. (5,2)

LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019 is gemaakt voor de grote markt. Geraffineerd en commercieel gemaakt. Vol in zijn fruit, rond en makkelijk drinkend. Soepel, niet de spierballen van de GT-wijnen. Rijp en vrij zoetig van de restsuikers. Een wijn die je elke dag kan drinken en vrij breed inzetbaar is, dus “Let’s Party!”. (1,9)

LePlan-Vermeersch GP-Merlot 2019 krijgt een totaal van 12,8 punten

Drinken kan u het nu.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *