LePlan-Vermeersch GP Chardonnay 2021; één en al vriendelijkheid 

LePlan-Vermeersch GP Chardonnay 2021 is één en al vriendelijkheid..

Vriendelijkheid….kost niks om het te geven en men waardeert diegene die vriendelijk is. Respect is ook een soort vriendelijkheid.

Vriendelijk zijn ook de leden van de familie Vermeersch, want zij hebben er voor zorg gedragen dat wij een aantal van hun wijnen mogen proeven, zonder daar iets voor terug te krijgen, behalve dan dat wij over de wijnen iets schrijven en professioneel proeven.

Proeven doen we graag, maar dat hebt u zo langzamerhand wel door. We zijn al meer dan 10 jaar bezig met de website en honderden wijnen van elke aard kan u terugvinden op onze website


Lees verder na de advertentie exaro

Onafhankelijke proefrecensies, welteverstaan, want wij zijn geen broodschrijvers. Wij zijn financieel niet afhankelijk van de proefrecensies en daarom kunnen we vrij schrijven over de wijnen.

Zo ook deze Chardonnay met een cepage de France als herkomstaanduiding. 13% aan alcohol en een restsuiker van 1,2 gram per liter. Een droge wijn dus.

€ 6,79 zal u moeten meenemen als u bij LePlan-Vermeersch deze wijn wilt aanschaffen.

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GP Chardonnay 2021

LePlan-Vermeersch GP Chardonnay 2021

De kleur van deze Chardonnay 2021 is bleekgeel over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Zoals altijd kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus laat deze GP Chardonnay 2021 zien dat het een Chardonnaywijn is: perzikfruit. Rijp met een licht citroentje onderin. Wat aan de zoete kant. Vriendelijk en plezierig. De neus komt redelijk goed los. (3,2)
De tong komt aardig overeen met de indrukken uit de neus: rijp perzikfruit dat wat aan de zoete kant is, maar dat is, gelet op het restsuikergehalte, volledig toe te schrijven aan de rijpheid van de druiven. Best wat smaak en dat komt door de rijpheid van de druiven. Vriendelijk. Weinig zuur. Redelijk goed op de mid-palate, en ook in breedte en diepte is het voldoende. Body is wat minder. De afdronk is redelijk goed. (5,4)

LePlan-Vermeersch GP Chardonnay 2021 is een plezierige wijn die genoeg neus en smaak heeft van rijp perzikfruit. Het is wat aan de zoete kant, maar dat maakt het juist heel vriendelijk! Lichtjes heet (alcohol) in de afdronk. Persoonlijk vind ik de aangeraden 5 graden servering te koud; daarmee zal je het fruit bijna neutraliseren. Best een leuke wijn! (2,0)

LePlan-Vermeersch GP Chardonnay 2021 verdient van mij een totaal van 13,3 punten

Nu drinken 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *