LePlan-Vermeersch GP-Chardonnay 2019; instapwijn voor alledag

LePlan Vermeersch GP-Chardonnay 2019; instapwijn voor alledag

De GP-Chardonnay 2019 van LePlan-Vermeersch is een telg uit de grote Vermeerschfamilie en dat schept verwachtingen…

U kent LePlan-Vermeersch natuurlijk van de TOPwijnen: de GT-wijnen. Deze wijnen hebben niet voor niets op de internationale markt vele wijnprijzen gewonnen. Ook bij wijngekken.nl

LePlan-Vermeersch verkoopt niet alleen deze hoogniveau-wijnen, maar ook instapwijnen. Deze instapwijnen zijn natuurlijk goedkoper; de opbrengst per hectare ligt veel hoger en de selectie is minder. Kan ook niet anders, want anders moet de prijs omhoog…

GP-Chardonnay is een ‘Cepage de France’. Dit betekent zoveel als een Chardonnay wijn waarbij de druiven afkomstig zijn uit heel Frankrijk en dus lijkt het aannemelijk dat er druiven worden ingekocht bij (omringende) wijnboeren. Sommige wijnboeren hebben niet de gelden (of de zin) om hun eigen wijn te maken en verkopen hun gehele druivenoogst aan wijnboeren die daar wel zin (en de spullen) voor hebben.

Nu gaat een deel van van het wijn maken ook op de manier hoe je wijn maakt. De familie Vermeersch zijn specialisten daarin. Ik heb ze niet voor niets ‘wijntovenaars’ genoemd! Ann, Seb en Dirk weten wel hoe ze wijn moeten maken! 

Nu staat dus een instapwijn op de proeftafel en ik ben benieuwd hoe dit zich presenteert..

Natuurlijk te koop bij LePlan-Vermeersch voor de prijs van € 6,50 (of kijk HIER voor andere verkooppunten).

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch GP-Chardonnay 2019

De kleur van deze Chardonnaywijn is licht geel op de tong met een licht wit/geelgouden fonkeling  in de rand. De kleur is kraakhelder en loepzuiver. Een leuke kleur. (2,7)
In de neus laat GP-Chardonnay wat wit perzikfruit los. Wat aan de zoete kant. De neus komt redelijk los. (2,8)
Op de tong is deze Chardonnay ook wat aan de zoete kant. Voldoende alcohol zorgt voor een voldoende body. Ook hier wit perzikfruit dat best breed overkomt en gedragen wordt door het rijpe zoete. Zacht en smoothy. Matig op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is jong en fruitig en zacht. (4,8)

LePlan Vermeersch GP-Chardonnay uit 2019 komt weliswaar uit de kelders van Vermeersch, maar ik betwijfel of dit echt van zijn wijngaarden af komt. De touch van Dirk en Ann is duidelijk waar te nemen, want ze weten van toch wat mindere kwaliteit druiven deze op een iets hoger vlak te brengen. Ze persen het rijpe fruit en fermenteren het intens. Zo krijgt de wijn een aardige intense rijpe fruitigheid, maar weinig complexiteit, breedte of diepte. Een instapwijn voor elke dag en dat zie je terug in de prijs. (1,8)

LePlan Vermeersch GP-Chardonnay 2019 krijgt van mij een totaal van 12,1 punten.

Drinken kan u het nu.

#wijn #LePlan #Vermeersch #Chardonnay #instapwijn #proefrecensie #wine #tastingnote 

LePlan Vermeersch GP-Chardonnay 2019

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *