LePlan-Vermeersch Côtes du Rhône RS 2017, AOP Côtes du Rhône, Frankrijk

LePlan-Vermeersch CdR RS
De wijnen van het Belgische familie wijndomein LePlan-Vermeersch staan garant voor kwaliteit.

En niet alleen voor kwaliteit, de wijnen van LePlan-Vermeersch, afkomstig uit het zuidelijke deel van de Rhône-vallei, kenmerken zich ook door hun intensiteit en concentratie. Daarnaast wordt er op het wijndomein, gesticht in het jaar 2000, met respect voor de natuur gewerkt. In het geval van LePlan-Vermeersch betekent dit dat er gewerkt wordt met oude regionale druiven variëteiten, een zeer laag rendement per hectare, optimale rijpheid voor het oogsten, perceeleigen gisten en manueel bio(logisch) werken.

LePlan-Vermeersch RS

LePlan-Vermeersch Côtes du Rhône RS 2017 is een blend van 60 procent Grenache en 40 procent Syrah druiven. Het rendement van de oogst van deze druiven ligt op 40 hl/ha. Côtes du Rhône RS 2017 heeft een alcoholpercentage van 13,5 procent.

De wijn is verkrijgbaar in de webshop van LePlan-Vermeersch voor het vriendelijke prijsje van € 7,75.

In Nederland zijn de wijnen van LePlan-Vermeersch verkrijgbaar bij Wijnkoperij Hans Molenaar in Bloemendaal.

We draaien de schroefdop open en schenken het glas in…

LePlan-Vermeersch Côtes du Rhône RS 2017

Een vrij diepe donkerrode kleur. In de rand purperrood uitlopend.
De neus is aangenaam en redelijk intens: kersen- en bramenfruit, cassis en wat gerookt vlees. Wat aardse, gronderige tonen.
Op de tong proef je in de eerste aanzet redelijk wat tannines. Kruidig, wat peper en veel donker fruit van zwarte kersen en blauwe bessen. Salmiak en laurier. Een wijn met zuidelijke warmte erin en een plezierige, warme afdronk.

LePlan-Vermeersch heeft met deze Côtes du Rhône Récolte Sélectionnée een prima wijn neergezet. Jong, vitaal en redelijk geconcentreerd met een sappig en spicy smaakpalet.

Score: 14,3 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.

LePlan-Vermeersch Cotes du Rhone

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #leplanvermeersch #cotesdurhone #grenache #syrah