LePlan-Vermeersch Cotes du Rhone RS 2017, AOP Cotes du Rhone, Frankrijk

LePlan-Vermeersch Cotes du Rhone RS 2017, AOP Cotes du Rhone, FrankrijkDe 2018 wijnoogst zit al te pruttelen in de fermentatietanks bij LePlan-Vermeersch en in het glas de 2017 wijnoogst.

Een blend van de Grenache Blanc (80%) en de Marsannedruif (20%) en na fermentatie hebben deze druiven een alcoholpercentage opgebracht van 13,5%.

Op het achter-etiket staat dat je deze wijn zeer koud moet serveren: 5 graden… Persoonlijk vind ik dat té koud; het fruit blijft dan wat achter in de neus, maar dat is mijn mening.

De letters RS staan voor Récolte Sélectionnée, oftewel de druiven die gebruikt zijn voor deze witte wijn zijn geselecteerd. Dat zie je weer terug in de opbrengst per hectare : 40 hl.

Natuurlijk verkrijgbaar bij LePlan-Vermeersch voor de prijs van € 7,95.

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch Cotes du Rhone RS 2017

De kleur ziet er sprankelend en jeugdig uit. Fris lichtgeel/witgoud over de tong met een zeer mooie witgouden fonkeling. Kraakhelder en loepzuiver. Nice. (2,8)
In de neus van deze LePlan-Vermeersch Cotes du Rhone RS 2017 spat het fruit je tegemoet: Ananas, abrikoos, perzikfruit. Exotisch en witfruit. Rijp. Intens zoals we gewend zijn van LePlan-Vermeersch. De neus komt goed los. (3,7)
Op de tong komen ook al die fruitindrukken wit fruit en exotisch fruit) samen met frisse en zachte zuren. Rond en smoothy. Wat heet van het alcohol. Qua diepte en breedteOp de mid-palate ook wat noten en dat wordt doorgetrokken naar de smaakvolle en goede afdronk. (5,7)
LePlan-Vermeersch Cotes du Rhone RS 2017 is een zeer fruitige en smaakvolle witte Cotes du Rhone waar je ook de hand van de Vermeerschtjes in tegenkomt. Intens en geconcentreerd fruit. Een wijn met smaak. (2,1)

Dat de wijnmakers van LePlan-Vermeersch weten hoe je wijn moet maken hoef ik u niet meer te vertellen zo langzamerhand. Intense, superfruitige en smaakvolle wijnen weten ze te maken van hun altijd rijpe druiven. Ook deze LePlan-Vermeersch Cotes du Rhone RS 2017 valt in dat rijtje. Gewoon een prima witte Cotes du Rhone voor elke (zomerse) dag!

Een totaal van 14,4 punten

en dat is een mooie score voor een prima Rhonewijn die ook nog eens scherp geprijsd is. Drinken kan nu (wel koelen) en zeker twee seizoenen houdbaar.

#wijn #LePlan #Vermeersch #Rhone #Proefrecensie #Grenache #Marsanne #RS #wine #Tastingnote #Frankrijk