LePlan-Vermeersch Classic Sauvignon 2016, Vin de France, Frankrijk

LePlan-Vermeersch Sauvignon
Sauvignon Blanc uit de Rhône-vallei van het dynamisch wijndomein LePlan-Vermeersch.

Wist u dat “LePlan” de naam is van het gehucht in Tulette waar de eerste wijngaard Carignan, gepland in 1961, gelegen was. “Vermeersch” is de familienaam van de eigenaren, oorspronkelijk afkomstig uit Brugge, Vlaanderen/België.

LePlan Vermeersch

De stokken voor deze Sauvignon Blanc zijn rond 1990 aangeplant. De druiven zijn ontsteeld, geperst in een pneumatische pers en daarna heeft de gisting plaatsgevonden in inox (RVS) kuipen. Opbrengst ligt op 40 hectoliter per hectare. Het alcoholpercentage is 13 procent en de flesafsluiter is een schroefdop.

Deze Sauvignon Blanc komt uit de zogenaamde “Classic” serie. Een reeks wijnen met een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding.
De consumentenprijs staat op € 5,95.

U kunt op de site van LePlan-Vermeersch zoeken naar verkooppunten. Eén van de verkooppunten die ik nog even apart wil noemen is Wijnkoperij Hans Molenaar in Bloemendaal.

We gaan proeven…

LePlan-Vermeersch Classic Sauvignon 2016

Een heldere kleur, bleekgeel met een groene tint erin.
Een neus die heel licht grassig is met een beetje buxus erbij. Daarnaast mooi rijp fruit van ananas, peer en gele appel.
Rond van smaak met fijne zuren. Veel -wat mollig- geel fruit. Ook hier is de gele appel vertegenwoordigd. Sappig en sprankelend in de mond. Een goede balans tussen de zuren en het fruit. De zuren zorgen voor de nodige frisheid tegenover het vele fruit én voor een fijne bite.

LePlan-Vermeersch Classic Sauvignon 2016 is een plezierige Sauvignon met een vol karakter. Veel wijn voor weinig geld!

Score: 13,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.