LePlan-Vermeersch Classic Rosé 2016, Vin de France, Frankrijk

LePlan-Vermeersch Classic Rosé
Dirk Vermeersch, voormalig autocoureur, maakt “plankgas” wijnen.

LePlan-Vermeersch is een familie wijndomein. Het domein is gesticht in het jaar 2000. De oppervlakte van de wijngaarden is 24 hectares en is gelegen te Suze-la-Rousse, in de zuidelijke Rhônevallei.

“De filosofie van wijn maken bij de familie Vermeersch is gebaseerd op respect voor de druif en terroir, gecombineerd met traditie en moderne materialen. Met als basisrecept: oude regionale druiven variëteiten, zeer laag rendement per hectare, optimale rijpheid voor het oogsten, perceeleigen gisten en manueel bio(logisch) werken”.

De wijnen uit de GT (Grand Terroir) serie zijn alom geprezen en diverse malen in de prijzen gevallen.

Uit de prijsvriendelijke Classic-serie proeven we de rosé.
Deze Classic Rosé is gemaakt uit de Grenache druif. De druiven worden ontsteeld, geperst en daarna vind er een gisting plaats in inox (roestvrijstaal) kuipen. De opbrengst ligt op 40 hl/ha.

De wijnen van LePlan-Vermeersch zijn in Nederland verkrijgbaar bij diverse wijnspeciaalzaken, klikt u HIER maar eens op.
De verkooprijs van deze Classic Rosé staat op € 5,95.

LePlan-Vermeersch Classic Rosé 2016

Een heldere, medium diepe rosé kleur.
De neus is wat vluchtig. Ik ruik aardbei, zuurstoksnoep en een iets gronderige geur. Wat weinig neus.
In de mond wordt veel goedgemaakt. Rond en sappig, ook iets vettig. Rode grapefruit, winegums, een pepertje en kruidig. Zachte, frisse zuren en een redelijke body. Een aangenaam zoetje die het geheel omlijst.

LePlan-Vermeersch Classic Rosé 2016 is een soepele, ongecompliceerde en fijne rosé. De neus blijft iets achter. Verder is er niets aan het handje, gekoeld drinken en lekker genieten!

Score: 12,5 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.