LePlan-Vermeersch Classic Merlot 2016, Vin de France, Frankrijk

LePlan-Vermeersch
Voormalig Belgisch autocoureur Dirk Vermeersch timmert met zijn wijnen stevig aan de weg.

De wijnen van LePlan-Vermeersch kenmerken zich vooral door concentratie. Aan de top van de “range” wijnen staan de GT (oftewel Grand Terroir) wijnen. En niet zonder succes: De GT-wijnen zijn diverse malen onderscheiden.
De wijnen uit de lager geprijsde “Classic” serie zijn echter zeer de moeite waard en vertegenwoordigen het karakter van de wijnen van LePlan-Vermeersch uitstekend.
Classic Merlot

Uit die “Classic” serie proeven we ditmaal een cépage wijn gemaakt van de Merlot druif. Een jonge wijn met 14 procent alcohol en de fles is voorzien van een schroefdop.

De wijn is uiteraard verkrijgbaar in de webshop van LePlan-Vermeersch. Op die site zijn ook diverse verkooppunten te vinden. Wijnkoperij Hans Moolenaar in Bloemendaal wil ik even apart noemen, deze heeft in zijn assortiment ook wijnen LePlan-Vermeersch.
De verkoopprijs van een fles Classic Merlot staat op slechts € 5,95.

LePlan-Vermeersch Classic Merlot 2016

Een zeer diepe, donkerrode kleur. Purperrood en vol in de rand, geconcentreerd.
De frisse neus is nog iets gesloten, maar laat toch wel wat los: zwarte bessen en bramen, teer, steenkool en wat menthol. Ook wat aardse tonen.
Op de tong iets droog met flink wat tannine. Dik rijp bramenfruit, bittere chocolade, koffie en laurierdrop. Krachtig en vol van body. De zuren zijn relatief zacht.

LePlan-Vermeersch Classic Merlot 2016 is een jonge, pure, geconcentreerde “no-nonsense” Merlot. Boordevol donker fruit. Licht gekoeld drinken.

Score: 14,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.