LePlan-Vermeersch Belgica Bubbels; Grote Vriendelijke Reus…

Bubbel de bubbel…. Belgen noemen hun bubbelwijnen : Schuimwijn, maar dat wist u al als u ons al een tijdje volgt.

Nu is Dirk Vermeersch een échte Belg, maar heeft zijn vertrouwde België geruild voor Frankrijk; het Rhonegebied is nu zijn thuis.

Dat wilt overigens niet zeggen dat hij zijn roots verloochent hoor! Zijn hart ligt nog steeds bij zijn Belgische vrienden en hij is ook regelmatig te vinden in zijn eigen vertrouwde Belgische omgeving.

Deze LePlan-Vermeersch Belgica Bubbels is volgens de “Methode Traditionnel” gemaakt en is een blend van de Chardonnaydruif en de Ugni Blancdruif. Een droge schuimwijn (Brut).

Te koop is het ook bij LEPLAN-VERMEERSCH voor de prijs van € 16,50.

Laat de wijn spreken!

LePlan-Vermeersch Belgica Bubbels

De kleur van deze Rhone-bubbelwijn ziet er best uit. Goed geel/geelgoud op de tong met een mooie vol geelgouwen fonkeling in de rand. De mousse is matig en redelijk fijn. (2,8)
In de neus is het duidelijk dat we hier iet te maken hebben met een Champagneneus. Een zachte en fruitige, ronde neus van rode appel en abrikoos. Ook wat perzik. Vriendelijk. De neus komt redelijk goed los. (3,6)
Op de tong komen de fruittonen van de neus ook weer terug (rode appel, abrikoos en perzik). Ook hier zacht overkomend en niet agressief, zoals sommige Champagnes wel eens willen hebben. Een droge wijn. Vriendelijk, maar dat maakt deze LePlan-Vermeersch Belgica Bubbels dan ook wat minder spannend. De zuren zijn zacht. Redelijk op de mid-palate en ook redelijk in body, breedte en diepte. De mousse is zacht en zachtaardig. Ook de afdronk is zacht en vriendelijk en de lengte is goed. (6,2)

LePlan-Vermeersch Belgica Bubbels is een grote vriendelijke reus (GVR) in de grote bubbel-wereld. Zal nooit zijn agressieve kompanen aanvallen en zal altijd de sussende en helpende hand aanreiken. Kan zowel bij elk saladegerecht of als aperitief geschonken worden. (2,2) 

LePlan-Vermeersch Belgium Bubbels verdient een totaal van 14,8 punten

Drinken kan u het nu.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument. 
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u adverteren bij wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *