LePlan Suze-la-Rousse RS 2017, AOP Cotes du Rhone Villages, Frankrijk

LePlan Suze-la-Rousse RS 2017, AOP Cotes du Rhone Villages, FrankrijkAls u na het lezen van deze proefrecensie misschien denkt om een doosje van deze LePlan Suze-la-Rousse RS 2017 te bestellen, dan komt u misschien bedrogen uit.

LePlan Suze-la-Rousse RS 2017 is namelijk al uitverkocht…. ☹

Tja, je moet er snel bij zijn bij de wijnen van LePlan Vermeersch, want wijnen die over de hele wereld medailles winnen, die zijn geliefd en wat geliefd is, wordt opgekocht.

Een blend van 50% Syrah en 50% Mourvedre en met een flink alcoholpercentage van 14,5%.

Helaas is deze mooie Rhonewijn van LePlan-Vermeersch al uitverkocht, maar op hun website is nog veel meer moois te koop. Dus neem eens een kijkje op LEPLAN-VERMEERSCH en ik weet zeker dat er wat voor u bij staat!

Laat de wijn spreken!

LePlan Suze-la-Rousse RS 2017

De kleur van deze LePlan Suze-la-Rousse RS 2017 ziet er weer fantastisch uit. Vol, intens paarsrood over de gehele tong tot zeer diep in de rand. Volledig egaal.De diepte is inkt en niet doordringbaar. Intense topkleur. (3,0)
In de neus laat LePlan Suze-la-Rousse RS 2017 mooi donker fruit zien (bramen en donker bessenfruit) dat omgeven wordt door nat bosgrond/dennennaalden. Ook wat zachte kruiden. De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong is LePlan Suze-la-Rousse RS 2017 vriendelijk overkomend; rond, wat droog, fruitig en heeft een intense smaakbeleving. Plakkerig (tannine). Donker fruit (donkere bramen en zwarte bessen) met wat kruiden (laurier). Aards en wat dennengroen. Sappig en smakelijk. Ook wat chocolade (zeer donker) op de achtergrond. Redelijk goed op de mid-palate en redelijk in breedte en diepte. Een goede sappige licht droge, maar zeker fruitige afdronk. (6,0)
De hand van de meester (of moet ik zeggen de meesteres?) is herkenbaar. Intens door diepte vinificatie, dat elke wijn van LePlan Vermeersch laat zien. Het aardse en dennenconfiture moet je wel aanspreken. Dat zie je overigens wel vaker bij Rhonewijnen. Prijswaardig. (2,2)

De familie Vermeersch is toch een bijzondere club. Een allochtoon (Belgische roots) in het warme, maar o zo conservatieve Frankrijk. Vermeersch die gewoon zijn eigen ideeën volgt en eigenwijs genoeg is om de kont tegen de krib aan te gooien. En dat heeft hen succes gebracht en vele medailles voor hun onovertroffen wijnen. Deze LePlan Suze-la-Rousse RS 2017 verdient een

totaal van 15,0 punten

en is nu te drinken (wel wat tannine, maar dit soort vinificaties moet je gewoon jong drinken). Houdbaar voor een paar jaar.

#wijn #proefrecensie #LePlan #Vermeersch #DirkVermeersch #race #GT #Belg #vinificatie #Decanter #medaille #parker #rhone #Syrah #Mourvedre #wine #tastingnote