LePlan RS Blanc 2022; very smooth…

LePlan RS Blanc 2022; één van de huiswijnen van de familie Vermeersch.

Deze witte Rhonewijn (AOP) heeft als basis twee druivenrassen : de Grenache en de Marsanne en die hebben het voor elkaar gekregen om 13,5% aan alcohol te produceren. Dit hebben ze gedaan dankzij de wijngisten, want anders zullen de suikers nooit omgezet kunnen worden in alcohol.

Mooi toch? De natuur heeft voor alles wel een oplossing en de mens is creatief genoeg om hier gebruik van te maken. Helaas is de mens soms een beetje doorgeslagen en wordt er misbruik gemaakt van de gegeven mogelijkheden. Jammer, een missertje van God…


Lees verder na de advertentie exaro

Zo niet bij de familie Vermeersch, want zij weten de gisten zodanig in te zetten dat super geconcentreerde wijnen het resultaat zijn en dat is te proeven uit hun hele assortiment.

Deze LePlan RS Blanc 2022 kan u kopen bij Vermeersch, maar ook bij de vele kooppunten over de gehele wereld. De prijs ligt rond de € 8.

Laat de wijn spreken!

LePlan RS Blanc 2022

De kleur van deze Vermeerschtelg ziet er onberispelijk uit. Strak helder en loepzuiver. Licht geelgoud over de tong met een mooie lichtgele/witgouden fonkeling. Leuke kleur. (2,7) 
In de neus laat LePlan RS Blanc 2022 fris fruit los van perzik en rode appel. De neus komt redelijk los. (3,4)
Ook op de tong laat LePlan RS Blanc 2022 perzikfruit in combinatie met rode appel zien, maar is ook lekker rond en wat smooth. Een tikje notig en wat flauw in de zuren. Op de mid-palate is het voldoende en ook in de breedte en diepte is het voldoende. Intensiteit is er altijd bij Vermeersch, maar ik mis echte spanning. De afdronk is prima met een licht bittertje. (6,0) 

LePlan RS Blanc 2022 is een witte wijn die duidelijk uit een warm gebied komt. Op de website wordt in één van de recensies opgemerkt dat dit de ‘huiswijn’ is van de familie Vermeersch en daar wil ik mij wel bij voegen. Leuke wijn, maar mist echte spanning (toch een gebrek aan zuren), maar is very smooth en heerlijk wegdrinkbaar.  Kortom, niks mis mee, maar niet de top. (2,0)

Drinken : nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *