Lentsch Weissburgunder 2013, Burgenland, Oostenrijk

Lentsch Weissburgunder 2013

In het uiterste oosten van Oostenrijk, tegen de Hongaarse grens, ligt Burgenland. Een wijnregio gezegend met een ideaal microklimaat.

De wijnen van Lentsch uit Podersdorf am See zijn bekend voor ons, en ook de kwaliteit ervan! Die staat buiten kijf. Uit wijngaard Grossfeld komt deze Weissburgunder uit het kersverse jaar 2013. Een paar technisch feiten: alcoholpercentage 13,3 procent, zuurgraad 6,1 gr/l, restsuiker 3,1 gr/l en de opbrengst is 60 hl per ha.

De Kelder van de Coningh, specialist van Oostenrijkse wijnen, is de verkoper van deze Weissburgunder. Voor een fles van deze mooie wijn betaal je € 9,95. Deze wijn maakt ook deel uit van de voordelige wijngekken proefdoos zomerwijn 2014!

Und jetzt Weinprobe!

Lentsch Weissburgunder 2013

Een mooie heldere fonkelende kleur, strogeel (2,6).
De neus is bedwelmend. Rijp fruit van abrikozenconfiture en banaan. Wat honing. Open en zeer verleidelijk, zuiver (4,1).
Mooie frisse zuren in de mond. Tropisch fruit van meloen en mango. Bijenhoning. Heel licht tintelend, sappig met een klein pepertje en een iets nootachtig bittertje. Intens en geconcentreerd. Rond van structuur, alles is in balans. Heel fraai (7,2).
Uitstekende kwaliteitswijn uit Burgenland. Dit is genieten met hoofdletters! (2,6).

Totaal 16,5 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!