Lentsch Sämling Spätlese 2011, Burgenland, Oostenrijk

Lentsch Samling Spatlese 2011

Wijnen uit Oostenrijk genieten een goede reputatie. Op de proeftafel staat popelend een Spätlese uit Burgenland te wachten.

Deze Spätlese is gemaakt uit de Sämling 88-druif. Het gaat hier om een kruising tussen de Sylvaner en de Riesling. De Sämling 88 is meer bekend onder zijn Duitse naam Scheurebe. Het gebied rond de Neusiedlersee, in het uiterste oosten van Oostenrijk, staat bekend om zijn ideale omstandigheden voor dessertwijnen. Koele nachten en voldoende luchtvochtigheid maken het mogelijk dat zich hier de edele rotting voordoet.

Deze wijn is afkomstig van de Kelder van de Coningh. Jan Veldhoen van de Kelder van de Coningh is gespecialiseerd in Oostenrijkse kwaliteitswijnen. De fles zit in het assortiment voor de prijs van € 12,50.
Voordat ik de Oostenrijkse schroefdop opendraai, rest mij nog te vertellen dat het alcoholpercentage 9 procent bedraagt. Und jetzt, Weinprobe!

Lentsch Sämling Spätlese 2011

De kleur is licht goudgeel en helder. Mooie tranen in het glas (2,5).
In de neus rode appels, honing en wat lychee. Wat aards. Subtiel (3,6).
Licht zoet op de tong en iets vettig. Bloemenhoning. Meloen en zeer rijpe ananas. Mooie zuivere smaak en goed vol met een zachte, zoete structuur. De wijn blijft ook nog eens goed hangen in de afdronk (6,3).
Fraaie, niet al te zware dessertwijn. Zuiver en goed gemaakt (2,4).

Totaal 14,8 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!