Lentsch Grüner Veltliner 2016 Burgenland, Oostenrijk

Lentsch Grüner Veltliner 2016 Burgenland, Oostenrijk

Het kan bijna niet anders dan dat deze Lentsch Grüner Veltliner 2016 van de Kelder van de Coningh, ,dé wijnimporteur van Oostenrijkse wijnen, afkomt…

Hoe dat zo, denkt u waarschijnlijk. Nou, het is eigenlijk een open deur die ingetrapt wordt, want de wijnen van Lentsch worden namelijk al een langere tijd door Jan Veldhoen (eigenaar van de Kelder van de Coningh) zelf geïmporteerd.

Jan is een specialist op het gebied van de Oostenrijkse wijnen en heeft een neus voor de pareltjes die daar verkrijgbaar zijn.

Een speciaal Wijngekkenpakket

Speciaal voor Wijngekken.nl heeft Jan een pakket samengesteld van zeven wijnen. Ja, u leest het goed: niet zes, maar ZEVEN verschillende Oostenrijkse wijnen voor een topprijsje van € 72,50 (HIER TE BESTELLEN).

Deze Lentsch Grüner Veltliner 2016 kunt u natuurlijk ook per fles bestellen voor de prijs vanaf € 9,50.

Deze zomerse verrassing heeft een alcoholpercentage van maar 11,5% en laten we eens kijken of de zomer toeslaat…

Lentsch Grüner Veltliner 2016

De kleur is kraakhelder en loepzuiver van deze Lentsch Grüner Veltliner 2016. Bleek geel over de tong met een mooie fonkeling en ergens zeer lichte belletjes. (2,8)
In de neus komt de fruitigheid je tegemoet. Lentsch Grüner Veltliner 2016 heeft heerlijk exotisch fruit en witfruit (banaan, citrus en gele meloen). Mooi rond en de neus van deze Lentsch Grüner Veltliner 2016 komt redelijk goed los. Heerlijk. (3,8)
Op de tong is Lentsch Grüner Veltliner 2016 ook zeer licht sprankelend. Fris en plezierig. Mooi rond met rijpe rode appel en exotisch fruit. Wel droog . De zachte zuren in de Lentsch Grüner Veltliner 2016 zijn licht aanwezig en ze maken het zonnige feestgevoel compleet. De mid-palate is redelijk en de afdronk van deze Oostenrijkse rakker is zacht, goed en heeft op het eind een zeer licht wit pepertje voor de bite. (5,5)
Lentsch Grüner Veltliner 2016 is een prettige, zonnige, niet heel complexe witte wijn met een lichte, licht hete bite van een wit pepertje. Neus is heerlijk overigens. Zonnetje, tuintje, zitje en wijntje. Dit wijntje! (2,0)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 14,1 punten {80PP} **

Deze Oostenrijkse Grüner Veltliner doet het goed als het zonnetje hoog aan de hemel staat.