Lentsch Grauburgunder 2015, Burgenland, Oostenrijk

Lentsch Grauburgunder

De Grauburgunder (Pinot Gris) doet het ook prima in Oostenrijk. Dat bewijst deze wijn van Lentsch.

Weingut Lentsch is gelegen in Podersdorf am See, in de deelstaat Burgenland. Burgenland ligt in het uiterste oosten van Oostenrijk, tegen de Hongaarse grens. Hier aan de oevers van de ondiepe Neusiedlersee profiteert men van een mild klimaat met droge, warme zomers en zachte winters.
Het klimaat geeft in combinatie met de grote en ondiepe wateroppervlakte van de Neusiedlersee perfecte omstandigheden voor edele rotting. De Neusiedlersee zorgt namelijk voor een zeer hoge luchtvochtigheid.
De oostoever van het meer staat regionaal bekend als “Seewinkel”.

Lentsch heeft 14 hectare aan wijngaarden die aangeplant zijn met verschillende druivensoorten. Bij de blauwe druiven gaat het om Zweigelt, Blaufränkisch en St. Laurent. De belangrijkste witte druiven zijn vertegenwoordigd door Welschriesling, Chardonnay, Weissburgunder, Grauburgunder en Sämling.

De Kelder van de Coningh is reeds jarenlang gespecialiseerd in kwaliteitswijnen uit Burgenland. Een “losse” fles van deze Lentsch Grauburgunder 2015 kost u € 10,25.

Maar u kunt natuurlijk ook een voordelige Wijngekken PROEFDOOS proberen met 7 prachtige zomerse wijnen uit dit gebied, waaronder ook deze Lentsch Grauburgunder 2015!

We openen de bekende Oostenrijkse schroefdop en gaan proeven…

Lentsch Grauburgunder 2015

Lentsch Grauburgunder 2015 heeft een heldere en licht strogele kleur.
De neus opent zich goed en komt bijna stuivend het glas uit. Geuren van abrikoos, perzik en mandarijn. Iets zuivel, een beetje rinsig. Een zuivere, licht zoete, aantrekkelijke neus.
Iets tintelend op de tong. Lentsch Grauburgunder 2015 heeft zacht rijp gekonfijt citrusfruit, naast perzik en nectarines. Wat witte peper en kalk. Licht alcoholisch en kruidig met goede zuren. Best vol en redelijk stevig van body met een fraai eindzoetje.

Lentsch Grauburgunder 2015 is een kwaliteitswijn met boordevol fruit en een prima lengte. Eigenlijk zoals wij dat gewend zijn van dit huis. Goede koop!

Score: 14,9 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.