Lentsch Blaufränkisch Lüss 2013, Burgenland, Oostenrijk

Lentsch Blaufrankisch
Wijnhuis Lentsch uit Burgenland is een bekende van ons. Er worden daar uitstekende wijnen gemaakt.

Importeur en verkoper De Kelder van de Coningh laat ons al geruime tijd kennismaken met de geweldige kwaliteit van wijnen uit Burgenland, de deelstaat in het uiterste oosten van Oostenrijk.
Jan Veldhoen, de stuwende kracht achter de Kelder van de Coningh, heeft in zijn webshop een uitstekend assortiment van wijnen uit dit gebied weten samen te stellen.

We proeven een wijn, afkomstig uit de wijngaard Lüss, die voor 100 procent gemaakt is uit de Blaufränkisch druif. Een druif die het in het doorgaans warme Burgenland bijzonder goed doet.
De wijn heeft een houtrijping van 18 maanden ondergaan op kleine Frans eiken vaten. De vaten zijn voor 40 tot 60 procent nieuw, de rest zijn vaten die voor een tweede keer worden gebruikt.

Deze Lentsch Blaufränkisch Lüss 2013 maakt deel uit van een prachtige Wijngekken Najaar Proefdoos 2017. In dit pakket bevinden zich 7 mooie wijnen uit het Oostenrijkse Burgenland. Een gevarieerd pakket met rode wijnen, een witte wijn en een Sekt. Uiteraard bent u met de aankoop van zo’n pakket altijd goedkoper uit dan met een aankoop van een losse fles!

Mocht u toch besluiten een losse fles aan te schaffen, dan is de prijs hiervoor € 16,45. Bij aankoop van 6 flessen betaalt u echter € 14,95 per fles. En dat is geen cent teveel voor deze wijn!

Lentsch Blaufränkisch Lüss 2013

Een heldere, donkere robijnrode kleur. Redelijk vol in de rand uitlopend.
De neus is fris en zuiver. Steenfruit (zwarte kersen en pruimen) en wat natte aarde. Tonen van vanille en ook wat rokerig. Een plezierige neus.
Op de tong licht stroef door de aanwezige tannine. Zoethout, laurier en veel donker fruit. Stevige zuren die mooi verweven zijn in het geheel. Kruidig en een pepertje. Een ronde, robuuste body. Vol en sappig van smaak met een fijn restzoetje. De afdronk mag er ook best wezen.

Lentsch Blaufränkisch Lüss 2013 is een geconcentreerde, gespierde rode wijn met veel fruit en kracht. Dit is “gewoon” weer een uitstekende wijn van wijnhuis Lentsch.

Score: 15,2 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.