Le Rocche Dei Barbari Alivio Riserva 2006, DOCG Barbaresco, Piemonte, Italië

Le Rocche dei Barbari Alivio
In het centrum van Barbaresco ligt het wijnhuis Le Rocche Dei Barbari.

De wijn van dit huis is al eens eerder geproefd. De jaargang 2003 stond toen op de proeftafel. Voor de recensie, klik HIER.

De basis voor een wijn uit Barbaresco vormt de Nebbiolo druif, ook wel de “koning” van de Italiaanse druiven genoemd. Het is een langzaam rijpende druif die wijnen met veel tannine geeft. Geen gemakkelijke jongen om te verbouwen. Onder goede omstandigheden kan de Nebbiolo complexe wijnen opleveren van wereldklasse.

Ik heb tijdens mijn bezoek (in 2013) aan Le Rocche Dei Barbari ook de jaargang 2006 aangeschaft (voor 23 euro) en onlangs vond ik het wel eens tijd om de fles te ontkurken….

Barbaresco

Le Rocche Dei Barbari Alivio Riserva 2006

Een robijnrode kleur met een redelijke diepte. Bruinrood ontwikkeld in de rand.
Geurige, zalvende neus: paddenstoelen, amandelen, bosgrond en kersenfruit. Wat aards, iets nagellak. Aantrekkelijk.
Zacht en delicaat van smaak. De zuren zijn al wat afgebouwd en mild. De wijn heeft echter nog een aardige hoeveelheid tannine, wat een lichte stroefheid en bitterheid geeft. Romig, gerijpt fruit, al wat belegen. Cacao, iets caramel en thee. Breed en vol van body.

Le Rocche Dei Barbari Alivio Riserva 2006 is een redelijk complexe, karaktervolle wijn. Niet al te zwaar en goed gerijpt. Een mooie Barbaresco!

Score: 16,6 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.