Le Préferé Chardonnay Reserve 2019; smakelijk en sappig

Le Préferé Chardonnay Reserve 2019 is een 100% pure Chardonnaywijn uit de Pays d’Oc.

Veel informatie is er niet over te vinden en ook over het wijnhuis (C. Cholot) is de info spaarzaam en dus moeten we het doen met de info die we wel weten!

Verkrijgbaar bij de Dirck III voor de prijs van € 6,99, maar als u af en toe goed oplet dan kan u deze Chardonnaywijn aanschaffen voor € 5,99. Bestellen kan u Le Préferé Chardonnay Reserve 2019 hier.

De Chadonnaydruiven hebben 13% bij elkaar weten te gisten en dan rest mij niets anders dan deze wijn te gaan proeven!

Laat de wijn spreken!

Le Préferé Chardonnay Reserve 2019

De kleur van deze witte wijn is clean en helder. Aardig wat kleur! Redelijk vol geelgoud over de tong met een mooie geelgouden fonkeling in de rand. Mooie kleur. (2,8)
In de neus van deze witte Zuid-Franse wijn komt duidelijk het fruit van perziken naar voren. Rond en rijp. Ook ananasfruit is duidelijk waarneembaar. Licht boterig. De neus komt redelijk los, (3,4)
Op de tong laat de wijn zien waarvan het gemaakt is: Chardonnay! Perzik en ananasfruit is wat waarneembaar is. Smakelijk en mooi rond. Rijp fruit. Zachte zuren. Soepel en makkelijk drinkend. Op de mid-palate is het redelijk tot voldoende en in breedte en diepte (body) is het redelijk. Matig fris. In de goede afdronk is er een lichte rijpheid waar te nemen. (5,5)

Le Préferé Chardonnay Reserve 2019 is een smakelijke en sappige Chardonnay uit een warm wijngebied. Daardoor wordt de wijn lekker rond en rijp, maar niet zo spannend. De kans van een mindere zuurgraad brengt logheid en een gebrek aan frissigheid met zich mee, maar dat valt nog redelijk mee. Het is geen zware en volle Chardonnay, maar wel eentje met voldoende structuur en een redelijke body. Genoeg smaak en dus krijg je voldoende wijn voor je geld! (2,1)

Le Préferé Chardonnay Reserve 2019 verdient van mij een totaal van 13,8 punten

Drinken moet u het nu.

Wijngekken….een neus voor goede wijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *