Le Plan-Vermeersch GP-Rosé 2019; let’s party

Le Plan-Vermeersch GP-Rosé 2019 is een instapwijn van de familie Vermeersch en wordt door henzelf geclassificeerd als een party-wijn.

Veel valt er niet te zeggen over deze roséwijn behalve dan dat het 13% aan alcohol bezit  en een Cepage de France als herkomstbenaming heeft. Dit betekent dat de druiven van deze roséwijn uit heel Frankrijk kunnen komen. Ik denk dat Ann en Dirk deze druiven opkopen van (omliggende) wijngaarden en zelf de wijn fermenteren samen met een Vermeerschtouch.

Deze instaproséwijn is niet meer verkrijgbaar bij Vermeersch maar naar alle waarschijnlijkheid zal het nieuwe jaar 2020 zeker wel te koop zijn bij LePlan-Vermeersch

Le Plan-Vermeersch GP-Rosé 2019

De kleur van deze Le Plan-Vermeersch GP-Rosé 2019 is zacht zalmroze over de tong met een mooie fonkeling in de rand. Helder en zuiver. Licht petillant. (2,7)
De neus van deze instaprosé van Vermeersch laat wat licht framboosfruit zien met wat kruiden. Het is allemaal wat verwaterd en geeft een wat vluchtige indruk. Neus komt maar matig los. (2,8)
Op de tong is deze Franse roséwijn ook wat simpel, makkelijk drinkend, maar laat weinig echt fruit zien. Wat framboos en wat aan de kruidige kant. Soepel en zacht. Op de mid-palate is het matig en de afdronk is redelijk, maar niet complex of geconcentreerd. (4,8)

Vermeersch benoemt deze Le Plan-Vermeersch GP-Rosé 2019 als een Good Party wine (GP). En dat is wat het is…een wijn om achteloos achter over te slaan bij een gezellige barbecue of een tuinfeestje. Jammer dat het dan nog zoveel alcohol in zit, want dat had ik dan wel weer beter gevonden voor een Partywijn : laag alcohol. Je weet namelijk best hoe het gaat als je op een feestje bent. Er wordt namelijk niet zo gelet op hetgeen dat je achteloos naar binnen werkt en dan is een laag alcoholpercentage een must! (1,8)

Le Plan-Vermeersch GP-Rosé 2019 krijgt van mij een totaal van 12,1 punten

Nu drinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *