Le Plan-Vermeersch GP-Grenache rosé 2021; Gezelligheid troef!

Le Plan-Vermeersch GP-Grenache rosé 2021 komt natuurlijk uit de stal van onze Belgische vrienden : de familie Vermeersch.

Als u ons geruime tijd volgt, dan hoef ik u deze familie niet meer voor te stellen. U weet over wie ik het heb; de medaille-grossier uit de Rhone.

Zij hebben globaal drie soorten wijnen : de goedkopere soort (GP), de middenklassesoort (RS) en de superklasse (GT). Maarrr, deze wijnmakers zijn nu ook biermakers! Belgische bieren uit Frankrijk en ook met die bieren weten Dirk en Ann medailles binnen te slepen!

Nu hou ik van wijn en kan wel redelijk een wijn op kwaliteit beoordelen en ik hou best van mooie bieren, maar wij zijn de Wijngekken en niet de Biergekken…


Lees verder na de advertentie exaro

Echter, ik hoop toch dat Ann bij de volgende proefflessen een bierflesje toevoegt! Ik wil dat wel eens proberen!

De Le Plan-Vermeersch GP-Grenache rosé 2021 is een Vin de France en Vermeersch verkoopt deze wijn als een Party-wijn! Kost maar € 6,50 en heeft 12,5% aan alcohol. Gemaakt van de Grenache Noir.

Bestellen kan u het bij Vermeersch of bij de vele verkooppunten all over the world

Laat de wijn spreken!

Le Plan-Vermeersch GP-Grenache rosé 2021

De kleur van deze GP roséwijn is licht zalmroze; is zeer clean en puur helder. Mooie zalmroze fonkeling in de rand. Leuke kleur en jeugdige kleur. (2,7)
In de neus laat deze roséwijn je kennismaken met een jeugdige frisse licht frambozen wijn. Komt rond en vriendelijk over. Wel wat aan de lichtere kant van de schaal. (2,7)
Op de tong komt Le Plan-Vermeersch GP-Grenache rosé 2021 over als een vriendelijke roséwijn die je geeft wat je verwacht. Licht frambozenfruit met een licht zoetje dat best rond overkomt. Wat glycerine. Op de mid-palate is het matig en ook in de diepte en breedte is het matig. Een licht zoetige frambozen afdronk met een redelijke lengte. (5,0)

Vermeersch noemt deze Le Plan-Vermeersch GP-Grenache rosé 2021 een “Good Party (GP) wine” en dat is wat het is. Een heerlijk makkelijk drinkende wijn die lekker zacht en rond door je mond tolt en wegdrinkt. Het alcoholpercentage valt mee (12,5%) en dus kunnen de flessen open geschroefd worden. Denk aan een zonnige dag met jouw vrienden en vriendinnen waarbij de barbecue al smeulende is en het vlees al lekker gaar begint te worden. Gezelligheid is troef en daar hoort een wijn bij. Deze wijn dus. LET’S PARTY ! (1,9)

Le Plan-Vermeersch GP-Grenache rosé 2021 krijgt van mij een totaal van 12,3 punten.

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *