Le Plan RS Rouge 2022; een echte Vermeerschwijn

Le Plan RS Rouge 2022 wordt ook wel de rode huiswijn van de familie Vermeersch genoemd.

Wie ons al enige tijd volgt weet dat wij regelmatig de wijnen van de familie Vermeersch mogen recenseren en dat doen we met alle plezier.

Daar in de Franse Rhone zitten ze prima. Milieubewust en met vele zonnepanelen op hun dak maken ze fantastische wijnen. Tegenwoordig niet alleen maar wijn, maar ook bier! Ja, de familie Vermeersch is een echte ondernemersfamilie en als ze ergens handel in zien dan stappen ze er in. Lijkt mij een goede eigenschap, want niet iedereen durft zijn nek uit te steken.


Lees verder na de advertentie exaro

Zoals gezegd worden deze RS wijnen de huiswijnen van Vermeersch genoemd en we hebben nu de rode variant op de proeftafel. Gemaakt van twee druivenrassen (dus een blend) t.w. Grenache en Syrah. 13,5% aan alcohol en de prijs ligt op € 8 (te bestellen bij Vermeersch of hun vele kooppunten).

Laat de wijn spreken!

Le Plan RS Rouge 2022

De kleur van deze Le Plan RS Rouge 2022 is zeker niet zo intens als de GT wijnen van Vermeersch. Mooi vol en egaal donkerrood over de tong die vrij snel overgaat in mooi mollig volrood. Een jonge kleur. De diepte is redelijk donker. Zuiver en helder. Redelijke kleur. (2,7) 
In de neus laat deze Rhonewijn rijp pruimenfruit zien. Zelfs een beetje aan de zoete kant, maar dat moet je zien als rijpheid en geen echt zoet. Laurier. Rond. De neus komt redelijk los. (3,7) 
Op de tong is het een en al pruim wat de klok staat. Pruim met veel kruiden. De aanzet is wat aan de droge kant (licht tannine), maar dit kantelt snel naar overdadig rijp fruit. Ook hier veel rijpheid en de intense fermentatie a la Vermeersch laat zich duidelijk gelden. Laurier en een licht zwart pepertje geven de wijn een extra zetje. Goed rond. Redelijk goed op de mid-palate en ook in de breedte en diepte is het voldoende. De afdronk is goed en lekker pruimfruitig. (6,1) 

Le Plan RS Rouge 2022 is een echte Vermeerschwijn. Zelfs uit een ‘gewone’ Rhone weet men het uiterste te persen waardoor de intensiteit en rijpheid de boventoon hebben. Niet het niveau van de GT-wijnen, maar het heeft ook niet de prijzen van de GT wijnen. Alle waar naar zijn geld en deze wijn is gewoon zijn prijs van € 8 dik waard. (2,2)

Le Plan RS Rouge 2022 verdient van mij een totaal van 14,7 punten

Drinken kan u het nu en wel een paar jaar houdbaar.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl of wilt u meer weten over de advertentiemogelijkheden neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *