Le Petit Gueissard Rosé 2018; een zomerwijn en wat heb je nog meer nodig?

Le Petit Gueissard Rosé 2018; een zomerwijn en wat heb je nog meer nodig? Le Petit Gueissard Rosé 2018 komt uit het hart van de Provence (IGP Vin de Pays Mediterranee) en dat ligt in Zuid Frankrijk. Een echte zomerwijn!

In Zuid Frankrijk schijnt vaak de zon en daarom doen de Grenache, de Syrah, de Cinsault en de Sauvignondruiven het daar goed. Lekker in het zonnetje zijn ze tot volle rijpheid gekomen en gebruikt om deze roséwijn van de maken.

Les Vignobles Guaissard is een samenwerkingsverband tussen wijnboeren, wijnmakers en oenologen die proberen wijnen van hoge kwaliteit te maken. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij deze club. De druiven worden altijd met de hand geplukt.

LFE is de leverancier van deze wijn en Le Petit Gueissard Rosé 2018 is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaken voor een prijs van € 7,99

Le Petit Gueissard Rosé 2018 heeft een relatief laag alcoholpercentage van 12,5% en dat maakt het leven een stuk aantrekkelijker…

Laat de wijn spreken!

Le Petit Gueissard Rosé 2018

De kleur van deze Le Petit Gueissard Rosé 2018 is licht zalmroze over de
tong met een mooie zalmroze fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus frivool en jong framboosfruit. Wat licht mandarijn. Fris en fruitig met een licht spicy touch. De neus komt redelijk los. (3,6)
Op de tong komt Le Petit Gueissard Rosé 2018 ook frivool en jeugdig over. Fris en juicy rijp framboosfruit en ook wat mandarijnfruit dat gewoon lekker wegdrinkt. Redelijke zuren zorgen voor de frisheid en houden het fruit op peil. Op de mid-palate, breedte en diepte is het net voldoende. Ook hier een lichte spicy touch (sinaasappelschil) in de redelijk goede afdronk. (5,6)

Le Petit Gueissard Rosé 2018 moet het vooral hebben van zijn fruit en voldoet aan de standaardcriteria van een roséwijn en van een zomerwijn. Een zomerwijn, terraswijn of en aperitiefwijn waarbij in ogenschouw genomen dient te worden dat de wijn niet heel complex is en dat is prima. Gewoon lekker fris, fruitig, jeugdig en met een lichte touch… Heb je nog meer nodig…? (2,0)

Le Petit Gueissard Rosé 2018 krijgt van mij een 13,9 punten

Deze zomerwijn gewoon dit jaar lekker opdrinken.

#wijn #LFE #Gueissard #rosé #proefrecensie #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!