Le Paradou 2017, AOC Cotes de Provence, Frankrijk

Le Paradou 2017, AOC Cotes de Provence, FrankrijkNiet alleen de wijnfles van deze Le Paradou 2017 wijkt af van de standaard roséwijn, maar ook de inhoud.

Afgesloten met een blauwe glazen dop in plaats van een schroefdop of kurk gaan we de wereld in van de zomerwijnen. Ook met de afsluiting wijkt Le Paradou dus af.

Een blend van de Cinsault, Grenache en Rolledruif.

Gastrovino.nl importeert deze afwijkende roséwijn en dat doen ze met een reden. Le Paradou is namelijk een project van Frédéric & Alexandre Chaudière. Fred en Alex hebben specifieke wijngaarden geselecteerd aan de voet van de Sainte-Victoire in de Provence. Dit kalksteenmassief heeft zijn bekendheid vooral gekregen uit de schilderijen van Paul Cézanne. Na het blenden wordt de wijn gebotteld in een opvallende Bourgogne fles.

Afwijkend betekent in dit geval ook in prijs, want deze multirosé (lees de recensie) kost namelijk € 13,95 en dat is best afwijkend voor een roséwijn. Echter, zoals gezegd wijkt de inhoud dus ook af van een gemiddelde roséwijn, want de kwaliteit ligt op een hoog niveau én deze rosé kan je voor meerdere doelen inzetten. Le Paradou 2017 heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

Te bestellen bij GASTROVINO.NL als u een multirosé wilt proeven…

Laat de wijn spreken….

Le Paradou 2017

Le Paradou 2017 heeft mooi zalmroze over de tong en heeft een mooie egale kleur. Zuiver en kraakhelder. Mooie fonkeling in de rand. Een rozekleur zoals het bedoeld is. (2,8)
In de neus is Le Paradou 2017 mooie fris en heerlijk fruitig. Framboos en kleine rode besjes. Breed en niet vluchtig. Zacht en rond. De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong is Le Paradou 2017 lekker vettig (wat glycerine) en superrond. Framboosfruit met kleine rode besjes; best wat smaak. Lichtjes in zijn alcohol. Daarbij zachte zuren, maar wel op zo’n niveau dat de rosé lekker fris en in balans overkomt. Goed op de mid-palate, breedte en diepte. Smakelijke, rijpfruitige, goede afdronk. (6,2)
Le Paradou 2017 is meer dan alleen een leuke roséwijn. Deze roséwijn kan prima op het terras of in de tuin genoten worden, maar kan ook prima bij het diner geschonken worden. Salades, witvis kan deze rosé makkelijk hebben. Een multirosé dus! En ook nog eens mooi in balans en heerlijk rond. Met de aankomende zomer in aantocht: een aanrader! (2,2)

Le Paradou 2017 laat je met elke slok genieten. Ook al is het nog vroeg in het voorjaar, deze rosé laat de zomer vroeg beginnen. Een multirosé waar je nu gewoon lekker van kunt genieten en houdbaar is tot 2020. Gelet op de kwaliteit scoort deze Le Paradou 2017 natuurlijk prima: 15,0 punten en dat is een mooie score voor een roséwijn. Zoals gezegd: een aanrader!