Le Manpòt 2012, Domaine Bassac, Côtes de Thongue, Frankrijk

le manpot 2012, domaine bassac, cotes de thongue igp frankrijk
November is Movember dus allemaal aan de Manpòt.

Movember en wijn voor het goede doel

In novemberg staat Movember centraal. De Movember Foundation is wereldwijd de meest toonaangevende organisatie die zich inzet om het gezicht van de gezondheid van de man te veranderen. De Movembergemeenschap heeft meer dan 409 miljoen euro opgehaald en steunt momenteel meer dan 800 programma’s in 21 landen. Dit werk redt en verbetert de levens van mannen met prostaat- en teelbalkanker.

De Movember Foundation daagt mannen uit om een snor te laten groeien tijdens Movember (voorheen bekend als november) en bij importeur Coenecoop Wine Traders laten ze allemaal hun snor staan en er gaat € 0,50 per fles naar de Movember Foundation.
Een nobel streven van de mannen van Coenecoop, vandaar dat ze de hulp van wijngekken.nl hebben ingeroepen om deze actie te steunen, dus snor laten staan en proeven.

Le Manpot is een cuvee die genoemd is naar de opa van Francois Delhon. Delhon zijn opa had ook zo een sierlijke snor. Een biologische wijn gemaakt van de druivenrassen Cabernet Franc, Merlot en Cabernet Sauvignon. Ook hebben ze nog een heel klein beetje Syrah erin gestopt. 60 hectare groot is de wijngaard die gelegen bij Bérziers in de Languedoc.

De prijs van deze wijn ligt tussen de € 8,95 en € 9,95 en is te koop bij de betere wijnspeciaalzaak. De wijn heeft 13,5 % alcohol.

Geproefd:
Le Manpòt 2012, Domaine Bassac, Côtes de Thongue. Frankrijk

Kleur: helder en diep van kleur. Paarsrood. In de rand paars-magenta en goed vol / 2,9

Neus: droog met redelijk wat zuren. Intens en complex en de wijn komt jong over. Ik bespeur geen houttonen. Zwart fruit, bramen en ook leertonen. Ook iets animaal en de neus komt goed los / 3,6

Hoe werkt het puntensysteem
Lees alles over de punten die wij geven voor wijnen op Het Puntensysteem

Smaak: veel zuren en ronde tannine. Rijp en zwoel fruit. Hoge smaakintensiteit en hier ook geen houttonen. Zwoele bramen met een tikje framboos. Eromheen veel leertonen. Rijp en rond en iets van natte aarde. Goede body en afdronk / 6,0

Conclusie: mooie wijn die hoort bij een mooi goed doel. Het plaatje is wat dat betreft compleet. Goede body en lengte maar ook karakter. Heerlijk bij een stukje rood vlees of stevige sauzen. Laat wel je snor staan, dan smaakt de wijn nog beter. Movember rocks… / 2,0

XX ster / totaal 14,5 punten

le manpot 2012, domaine bassac, cotes de thongue igp frankrijk

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!