Le Joly Rouge 2010 is een blend van 50% Syrah, 40% Grenache, wat Cinsault en Carignan en is natuurlijk biologisch gemaakt. Het komt niet voor niets van de BIOWIJNCLUB! De wijn heeft overigens een flink alcoholpercentage van 14%.
Virgile Joly is de wijnmaker aldaar en wie de BIOWIJNCLUB is leest u hieronder.
Biowijnclub is in 2010 opgericht door Eveline Scheren. Tijdens haar verblijf in Thailand van 2003 – 2006 is Eveline bij toeval in de wijn terecht gekomen. Ze vond er een baan bij Chateau de Loei, een Thaise wijnproducent. De Australische flying winemaker, Dorham Mann, die Chateau de Loei adviseerde, was zo bevlogen, dat zijn passie oversloeg op haar. Ze was “bitten by the winebug”.
Neem eens een kijkje en met je aan als BIOLOGISCH in jouw woordenboek staat!
Dit is alweer de derde wijn die ik van deze wijnclub heb mogen proeven.
Deze wijn kunt u HIER bestellen voor een prijs van € 8,75.
Mijn bevindingen…..
Le Joly Rouge! 2010
Een donkerrode kleur over de tong van de kleur. Wat
purperrood in de rand. De diepte is diepdonker. (2,8)
De neus is donkerrood bessenfruit met kruiden, wat
sigaar en wat ziltig. Redelijk goed bouquet. (3,4)
Op de tong donkerrood bessenfruit, zoutig van de
tannine, wat kruiden, wat zwarte peper en wat aards/
groente. Redelijk goed op de mid-palate. Brede wat
tanninerijke afdronk. (5,5)
Een smaakvolle wijn. Een aardse wijn met flink wat
tannine en donkerrood bessenfruit. Vol op smaak dus
en BIO. Wat wil je nog meer? (2,0)
Opdronk: 2014 – 2018
Totaal : 13,7 punten {83+PP} **
Proef smakelijkkk…
Chris